Львівські стоматологи готові страйкувати через гроші

Стоматологи комунальних поліклінік Львова заявляють про готовність до страйку, якщо міські депутати не внесуть змін у проголосований ними проект бюджету на 2017 рік.

Про це вони заявили під час прес-конференції, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Рішення міської ради від 10 листопада 2016 року затверджує  бюджет на 2017 рік в тому числі і в галузі охорони здоров’я. І в цій галузі не знайшлося місця для стоматології. Я не знаю, хто вирішив, що зуби для людини не такі важливі, як решта органів, але чомусь прийшли до висновку, що стоматологія державна не потрібна. Не хочеться думати, що це створена штучно ситуація  на користь платних стоматологічних послуг. Людина має мати вибір: лікуватися у приватній чи державній стоматології. З 1 січня 2017 року мешканці міста можуть звертатись лише за платними стоматологічними послугами. 80% нашого населення – на межі бідності. Чи можуть вони дозволити собі лікувати зуби у платних клініках?», - заявила  голова профспілкової організації першої комунальної стоматологічної поліклініки Львова Ольга Параскова.

За її словами, якщо депутати не змінять своє рішення з 1 січня близько 1,5 тисяч лікарів залишаться без зарплати а комунальна стоматологічна служба буде ліквідована. Відтак працівники залишають за собою право на безстроковий страйк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: