У ЛОДА підписали меморандум у галузі екології, охорони довкілля та утилізації відходів

img_7540_1480948941

Співробітництво в рамках меморандуму спрямовуватиметься, зокрема на залучення міжнародних фінансових інститутів на розвиток інфраструктури у Львівській області у галузі екології та заохочення інвестицій.

Сьогодні, 5 грудня, Львівська ОДА підписала меморандум про співпрацю і наміри у галузі екології, охорони довкілля та утилізації відходів із міжнародною компанією ZERRINGER SOLUTIONS Limited, передає прес-служба ЛОДА.

Підписи під документом поставили заступник голови ЛОДА Ірина Гримак і президент компанії ZERRINGER SOLUTIONS Limited Девід Болтон.

На початку зустрічі заступник голови ЛОДА зауважила, що підписання меморандуму – це перші плоди подальшої плідної співпраці, яка може стати дуже об’ємною, зважаючи на напрямки діяльності компанії.

Крім того, Ірина Гримак повідомила, що до 10 грудня ЛОДА оголосить міжнародний конкурс із проектування і будівництва сміттєпереробного комплексу на трьох територіях.

«Ми хочемо випробувати декілька варіацій застосування технологій сміттєпереробки», - пояснила Ірина Гримак.

Співробітництво в рамках меморандуму спрямовуватиметься, зокрема на залучення міжнародних фінансових інститутів на розвиток інфраструктури у Львівській області у галузі екології та заохочення інвестицій; формування та реалізацію наукових, технічних і технологічних програм розвитку важливих напрямків екологічного сектора і взаємне застосування результатів спільної діяльності; обмін фахівцями з питань екології і провідних технологій з утилізації відходів.

Додамо, що ZERRINGER SOLUTIONS Limited авторизована компанією FITON (Канада) та здійснює діяльність у сфері екології та будівництва промислових підприємств, відновлення ділянок під будівництво, рекультивації забруднених земель.

Нагадаємо, що 30 листопада, голова ЛОДА Олег Синютка зустрівся із генеральним директором словацької фірми «Fecupral» Штефаном Ганіговським. Сторони зустрічі обговорили питання утилізації сміття на території Львівської області.

За словами Штефана Ганівського компанія працює у галузі збору, сортування, а також переробки небезпечних відходів. У 2000 році створено сміттєспалювальний завод для небезпечних відходів, який призначений для прямого двоступеневого безперервного спалювання твердих, пастоподібних, а також рідких відходів.

Також Ганівський висловив своє бачення напрямку можливої співпраці та послуги, які у ситуації із ТПВ може надати його компанія.

«Компанія може бути корисною у таких напрямках як спалювання небезпечних відходів, утилізація відпрацьованих розчинників, переробка відпрацьованих масел, утилізація ртутних люмінесцентних ламп і трубок, сушіння деревини, поховання медичних відходів та інші», – сказав він.

Нагадаємо, що Львівська облдержадміністрація пропонує потенційним інвесторам три ділянки під будівництво сміттєпереробних заводів.

Йдеться про земельну ділянку у Яворівському районі площею 12,8 га, де раніше було виробництво гірничо-хімічної промисловості. Друга земельна ділянка розташована у Миколаївському районі, біля міста Новий Розділ, її площа – 15 га і там теж було виробництво гірничо-хімічної промисловості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: