Янукович готовий до допиту ГПУ, але на території Росії, – адвокат

Екс-президент України Віктор Янукович готовий до допиту слідчими Генеральної прокуратури України, але на території Росії.

Про це інформує Уніан.

За його словами, сьогодні адвокати Адвокатського об‘єднання «Aver Lex» Віталій Сердюк та Ігор Федоренко прибули до Генеральної прокуратури і запросили слідчих провести всі необхідні слідчі дії за місцем проживання колишнього президента.
Також Сердюк повідомив, що захист Януковича надав «прямі докази загрози безпеці життю клієнта і неможливості держави забезпечити розслідування цієї справи та його особисту безпеку».

«Це за своєю суттю є обґрунтованою підставою неявки Віктора Януковича до Генеральної прокуратури», - наголосив адвокат.
«По справі, за якою мій клієнт викликаний сьогодні до Генеральної прокуратури, слідчому офіційно вручено заяву із запрошенням, яке дублює запрошення, оголошене Віктором Януковичем ще у Ростові на Дону 28.11.2016, та інші докази наявності поважних причин неявки, передбачені статтею 138 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: наявність загрози безпеці та життю і тривале перебування на території іншої країни. Все це підтверджує бажання мого клієнта дати свідчення по цій справі і висловлену ним пропозицію Генеральній прокуратурі якнайшвидше направити слідчих для з’ясування істини по справі і отримання свідчень від Віктора Януковича за місцем його проживання», - сказав Сердюк.

Він також повідомив, що отримав від слідчих усну відповідь, що питання розгляду цієї заяви та організації допиту буде вирішуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: