Заступник Супрун представив медикам програму «Доступні ліки»

img_7453_1480946011
Роман Ілик

Відповідно до цієї програми кожен хворий на серцево-судинні хвороби, бронхіальну астму та цукровий діабет, що звернеться до лікаря за рецептом, матиме право отримати за державні кошти ліки безкоштовно чи з невеликою доплатою.

Сьогодні, 5 грудня, у Львові відбулася нарада головних лікарів обласних, районних, міських лікарень та лікарських амбулаторій. Участь у заході взяли також заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик та голова Львівської ОДА Олег Синютка. передає прес-служба ЛОДА.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що нарада покликана донести на регіональному та місцевому рівні суть новацій, які на сьогодні проводить міністерство охорони здоров'я. А також провести конструктивний діалог.

«Дуже важливо на сьогодні, у час реформаторських змін, не знижувати рівень надання медичних послуг, особливо на первинному рівні. Також необхідно зберегти матеріальні активи, зокрема приміщення, що є базою медичних закладів», - додав очільник Львівщини.

Своєю чергою заступник міністра охорони здоров'я розповів головним лікарям як діятиме програма «Доступні ліки».

За його словами, на сьогодні досить актуальною є проблема доступності ліків та підвищення їх якості. Адже понад 90% ліків у нашій державі купують саме пацієнти. Однак купівельна спроможність громадян є низькою. А даний Проект покликаний змінити ситуацію в державі на краще.

« Цього разу всі аптеки включені в Програму реімбурсації. Зі свого боку аптеки подаватимуть місцевій владі звіт та отримуватимуть відшкодування. Компенсовуватимуть кошти за рахунок державної субвенції», - резюмував заступник міністра.

Механізм має запрацювати уже наступного року. А скористатися програмою матимуть змогу усі категорії населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: