Депутати вимагають розібратися із скандальними заявами Онищенка про Яценюка

20161206112636_img_1336

Депутати фракції «Народний фронт» вимагають від НАБУ розпочати розслідування скандальних заяв депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це сьогодні з трибуни парламенту заявив голова фракції Максим Бурбак.

«Тепер ми знаємо, хто проплачував борди Яценюка. Онищенко сам зізнався. Вимагаємо від прокуратури назвати замовника цієї кампанії», – сказав Максим Бурбак.

Нагадаємо, Олександр Онищенко британській газеті The Independent заявив, що високопоставлений державний чиновник попросив його організувати і профінансувати наклепницьку кампанію проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

За його словами, кампанія коштувала приблизно $ 3 млн на місяць, і тривала майже 10 місяців.

Онищенко стверджує, що чиновник сказав йому: «Він (Яценюк) наш ворог, і знищить все, що ми хочемо зробити... Ви повинні допомогти мені викинути його, тому що з цим хлопцем ми ніколи нічого не досягнемо».

Тому, розповідає Онищенко, він організував відділ пропаганди проти обраного прем'єр-міністра.

«Я вбив його за один рік», - говорить він, стверджуючи, що рейтинг Яценюка впав з 30 до 1 відсотка.

За його словами, з щомісячним бюджетом в $ 3 млн, він фінансував протести проти Яценюка, заплатив ультраправим націоналістам за антиурядові акції і підкуповував ЗМІ заради публікацій проти Яценюка.

Він пояснив, як імовірно можна організувати демонстрації в Україні: «Ви повинні заплатити людям, щоб вони прийшли, і ви повинні заплатити телебаченню, щоб вони висвітлили це. Те ж саме, що купувати рекламу або на зразок того. Телебачення і газети».

На питання про те, скільки людям заплатили за присутність, він відповідає дещо розпливчасто: «Близько $ 50, приблизно. Є компанії, які організовують це».

За словами Онищенка, його пропагандистська машина знайшла практично кожного ворога, який коли-небудь був у Яценюка, і надала їм можливість атакувати його в засобах масової інформації.

На питання видання про те, чи були звинувачення правдивими, нардеп відповів: «Я не знаю точно, що було правдою, а що - ні. Я ніколи не перевіряв. Для мене важливо було просто влаштувати скандал».

Він стверджує, що його група також допомогла організувати масові демонстрації, щоб вказати на політичні помилки, які може допустити Яценюк.

Фото: Юлія Сівакова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: