Кабмін планує в січні підбити перші підсумки реформи ціноутворення на ринку ліків

Кабінет міністрів України планує в січні 2017 року підбити перші підсумки реформи ціноутворення на ринку ліків в Україні, зазначити сегменти, де ціни справді зменшилися, а де є зловживання, що потребують втручання і покарання винних.

 

Про це інформує Уніан.

Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, представляючи нового керівника Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками Наталю Гудзь.

Читайте також: Фінансування на завершення ремонту львівського перинатального центру буде, – Супрун
«Завдання - референтне ціноутворення, реімбурсація, реєстрація ліків і підтримка вітчизняного виробника. Це базові завдання, і результат має бути чітким, щоб його можна було відчути. З 1 січня має відбутися зниження цін на лікарські препарати, - цитує прес-служба Гройсмана. - У мене дві вимоги - справедлива ціна на ліки, яка повинна бути нижчою за сьогоднішню, і якість. Все, крапка».
Гройсман нагадав, що на допомогу сумлінним учасникам ринку і Регулятору уряд і парламент ухвалили кілька рішень, включаючи закон про дерегуляцію фармацевтичного ринку, що спрощує процес реєстрації ліків.

Читайте також: В Україні створять центр психічного здоров’я разом з посольством Ізраїлю

«Рішення озвучено, хто не буде їх виконувати, саботуватиме - у нас є всі інструменти і важелі впливу, щоб поставити на місце, - наголосив глава уряду. - Українці не повинні переплачувати 30-40-50-100% за ті ліки, які в сусідніх країнах коштують дешевше».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: