Чому Львів не може передати довгобуд АТОвцям (документи)

15356762_1059362397525282_4096853499243771404_n

Невідомо, хто є власником землі, де велося будівництво кварталу «Лисиничі». Таку відповідь отримав від міської ради депутат від УКРОПу Ігор Зінкевич на свою пропозицію передати довгобуд АТОвцям, котрі потребують житла.

«Отримала продовження ідея Ігоря Зінкевича, депутата Львівської міської ради від фракції «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», щодо забезпечення учасників бойових дій житлом за рахунок «замороженого» будівництва кварталу «Лисиничі». У відповіді чинного мера Андрія Садового, повідомлено про те, що не визначений власник землі, де велося будівництво», – йдеться у повідомленні.

Земля була виділена для побудови кварталу рішенням Львівської міської ради народних депутатів ще у 1987 році. 8,5 га цієї землі належать Лисичанській сільській раді. Земельне питання не врегульоване. Дозволу на право власності на ці гектари землі сільська рада с. Лисинич не дає, посилаючись на відсутність правовстановлюючих документів на незавершені житлові будинки.

Міський голова висловлює сподівання на те, що надіслані до Верховної Ради документи про зміну меж Львова можуть змінити ситуацію.

Проте доля недобудованого кварталу, й досі невизначена. Кошти, витрачені тоді на його будівництво, вражаючі. Новий кошторис на додаткове фінансування і добудову не складений. В очікуванні 372 квартири і всі комунікаційні мережі кварталу.

Нагадуємо, Ігор Зінкевич запропонував відновити будівництво кварталу аби частково вирішити питання із забезпеченням житлом учасників АТО. Проте за умови проведення фахової експертної оцінки щодо стану споруд та можливості їх якісної добудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: