Чому Уляна Супрун виступила проти державного секретаря у міністерстві

330616

Уляна Супрун виступила з гострою критикою щодо призначення державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Наталії Шолойко.

Уляна Супрун виступила з гострою критикою щодо призначення державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Наталії Шолойко. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ну що ж, колеги. Наші побоювання виправдалися. Нам, Міністерству охорони здоров'я України, обрали Державного секретаря – людину, яка законом буде наділена величезними повноваженнями. Вона впливатиме на будь-які кадрові рішення не лише міністерства, а й усіх державних підприємств і керуватиме державними закупівлями.

Ми категорично не погоджуємось з результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання.

За даними Моніторингова місія ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на Держсекретаря МОЗ, не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах», – написала Уляна Супрун.

За словами очільниці міністерства, не можна працювати в одній команді з людьми, які скомпроментовані або корумповані.

«Ми безкомпромісні, бо йдеться про Держсекретаря МОЗ – міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця. Це не зрада, бо процес необхідних змін вже ініційовано на Урядовій нараді у понеділок, підтриманий сьогодні і ми переконані, що результатами стане більш зрозумілий, прозорий і чесний процес обрання гідних державних секретарів не лише для МОЗу», – написала Уляна Супрун.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби державним секретарем Міністерства охорони здоров'я обрала Наталю Шолойко.

На даний момент Шолойко є заступником директора з реєстрації фармаконагляду державного підприємства «Державний експертний центр».

15284169_546843142186558_3366099794001148201_n

Конкурсна комісія мала обрати резервного кандидата, який протягом року мав би право бути призначеним держсекретарем, якщо Шолойко відмовиться від посади чи станеться форс-мажор, але інші кандидати не набрали мінімально необхідної кількості балів.

Сама Шолойко набрала всього 11,74 бала з 20 можливих, у зв'язку з чим комісія має намір рекомендувати Кабінету Міністрів призначити її держсекретарем із випробувальним терміном.

Крім того, Наталя Шолойко – асистент кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця.

Працюючи директором Аптеки-музею у Києві, Шолойко під час Революції гідності була координатором фармацевтичної служби на Майдані. Саме вона відповідала за завезення ліків на склади, писали «Наші гроші».

Чоловік Наталії Шолойко – це фармацевтичний бізнесмен Олександр Хейломський. Він відомий як співзасновник фірми «Рідан» разом з нинішнім головою правління «Індару» Любов’ю Вишневською. Батько Олександра Борис Хейломський у свою чергу є співзасновником фірми «МВВ Інструментс», а донька Тетяна Хейломська очолює цю фірму. Компанія відома поставками товарів для «Індару» за завищеними цінами. За даними ЗМІ, «МВВ інструментс» також фігурувало у кримінальному провадженні,  яке СБУ відкрило щодо «Індару».

Також відомо, що компанія «Рідан» винаймала приміщення в аптеки-музею, яким керувала Шолойко. Олександр Хейломський також був помічником нардепа Володимира Дудки, який володів нині збанкрутілою фірмою «Альба-Україна».

Раніше, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і міністр інфраструктури Володимир Омелян відмовилися працювати з держсекретарями. Вони вимагають вдосконалити конкурс на посаду держсекретаря міністерств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: