Конфлікт довкола забудови на Антонича продовжується: суд вчергове не виніс рішення по справі

9_f7569
Будинок на Антонича, 3

У Львові продовжується конфлікт між мешканцями будинку на Антонича, 3 та забудовником. Львівський господарський суд вкотре не виніс рішення у справі по приєднанню триповерхового будинку до електричних мереж від ПАТ «Львівобленерго».

Від початку будівництва і до здачі в експлуатацію, триповерховий будинок за адресою вул. Антонича, 3 живився електроенергією від будівельного майданчика. Той же належав забудовнику — компанії «ІРОКС», яка звела «триповерхівку» у межах проекту «Сихвська вежа». Оскільки забудовник, за словами представника мешканців, продовжив зводити інші об’єкти поруч, у «триповерхівці» почалися перепади напруги, часом світло зовсім відключалося.

«Нам пообіцяли, що от-от під’єднають до мережі «Львівобленерго», — каже Назарій Дзондза, довірена особа ОСББ «На Антонича, 3» та мешканець будинку. — Утім, цього не сталося. І ми вирішили створити ОСББ, аби мати змогу самостійно регулювати питання електропостачання».

Назарій Дзондза

Назарій Дзондза

Зрештою, у грудні 2015 року більшістю голосів мешканці створили ОСББ «На Антонича, 3». Далі ж на зборах, як каже Назарій Дзондза, вони проголосували за «перехід будинку на самозабезпечення, тим самим де-юро стали балансоутримувачами будинку». Тут же вони проголосували і за підведення електропостачання від ПАТ «Львівобленерго».

«Ми отримали усі необхідні погодження і за деякий час «Львівобленерго» підвів нам свої кабелі. Станом на жовтень 2016 року, ОСББ «На Антонича, 3» отримало електрику напряму від «Львівобленерго», — зазначає Назарій Дзондза.

З таким рішенням замовник забудови в особі Гаражно-житлового кооперативу №15 не погодився. І подав до Львівського господарського суду позов, аби скасувати технічні вимоги про приєднанню до електричних мереж електроустановок, виданих ПАТ «Львівобленерго».

«На виконання цих технічних умов ми розробили власний проект. На його розробку і часткове виконання затратили ряд коштів. Відповідач же видав технічні умови значно пізніше за наші. Позивач вважає, що ці умови порушують наші права. Якщо цей будинок буде підключений на підставі оскаржених умов, наші умови будуть недійсними. Відтак, ми просимо суд скасувати технічні умови, видані відповідачу. Основні докази — факт наявності інших технічних вимог і розроблений проект», — зазначив на суді представник замовника під час останнього засідання 8 грудня.

У свою чергу суддя Господарського суду Роман Кидисюк так і не виніс рішення по справі, посилаючись на те, що самостійно йому важко дійти висновку.

«З огляду на те, що є ще багато матеріалів, суд дійшов висновку про призначення колегіального розгляду справи, яка буде відбуватися у складі трьох осіб», — підсумував суддя.

Суддя Роман Кидисюк

Суддя Роман Кидисюк

Заначимо також, що перше засідання по цій справі відбулося ще 10 жовтня.

Нагадаємо, роботи з прокладання електричного кабелю до будинку на Антонича, 3 за ініціативою ОСББ свого часу перервалися сутичкою. У серпні представники забудовника намагалися завадити виконанню робіт працівниками від «Львівобленерго». Непорозуміння двох сторін переросло у сутичку, яку зупиняла вже поліція. Тоді правоохоронці були змушені здійснити попереджувальні постріли.

Що ще

Варто зазначити також, що, за словами Назарія Дзондзи, забудовник здав будинок в експлуатацію без підвдених інженерних комунікацій. Відтак, люди певний час жили без води, газу і світла.

«Тоді Ігор Микичак нам казав, що от, це все міська влада нам заважає, бюрократія, потім казав, що проблема у «Львівводоканалі», «Львівгазі» тощо», — відзначає Назарій Дзондза.

Зрештою, воду і газу мешканці отримали, але для цього їм довелося кілька місяців ообивати пороги офісу компанї «ІРОКС».

Чи вдасться львів'янам домогтися під'єднання власного будинку до електромережі від «Львівобленерго», вирішить суд. Щоправда коли — невідомо. Дату судового засідання визначать після погодження з двома членами суддівської колегії.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: