Львівщина очікує від держави субвенції на перевезення пільговиків, – Демків

img_0316_1459252749_613x408-66666666667_3_0

Львівщина сподівається в 2017 році отримати субвенцію з державного бюджету на перевезення пільговиків а також збільшення освітньої і медичної субвенцій.

Львівщина сподівається в 2017 році отримати субвенцію з державного бюджету на перевезення пільговиків, а також збільшення освітньої і медичної субвенцій.

Про це у розповів директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Особливість цьогорічного бюджетного процесу це підвищення вдвічі мінімальної зарплати. Це потребує додаткових фінансових ресурсів. Є певні труднощі із збалансуванням місцевих бюджетів, плюс зміни у стосунках між державним і місцевими бюджетами - частина повноважень по освіті стосовно утримання установ, та оплата комунальних послуг в медицині передані на місцеві бюджети. Але ми маємо хорошу основу цього року, коли обсяг доходів зріс на 55%. Так що, думаю бюджетний процес на Львівщині пройде нормально», - розповів директор департаменту.

За його словами, поступово врегульовується проблема утримання ПТУ. На це закладені кошти в обласному бюджеті, а училища розташовані у Львові має взяти на себе міський бюджет. Водночас область розраховує на субвенції від держави.

«Ми сподіваємося, що буде субвенція на пільгові перевезення, сподіваємося на збільшення освітньої і медичної субвенцій, бо в результаті децентралізації відбулося покращення стану тих територій, де є надходження податків і зборів, а в тих, які є економічно слабшими є труднощі з балансуванням місцевих бюджетів. Сподіваємося, що з врахуванням цього фактору народні депутати підкоригують показники і збільшать по тих територіях економічно слабких обсяг освітньої і медичної субвенцій», - розповів Олег Демків.

Він додав, що Львівщина також розраховує на субвенції  капітального характеру на  будівництво об’єктів соціального призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: