ВР заборонила російські книги антиукраїнського змісту

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада України ухвалила закон, яким обмежується поширення на території України російських книг антиукраїнського змісту.

За відповідний закон проголосували 237 нардепів/

Згідно з ухваленими змінами, заборонено випускати та поширювати продукцію, яка пропагує державу-агресора, зокрема її органи влади, представників органів влади, працівників культури та інших сфер держави-агресора, які публічно підтримують окупацію території України.

Крім того, заборона поширюється на друковану продукцію, яка містить матеріали, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету й територіальної цілісності, підрив безпеки.

«Йдеться про те, що при Міністерстві культури буде створена експертна рада, до якої увійдуть визнані фахівці та автори, що будуть аналізувати всі тиражі друкованої продукції з держави-агресора. Якщо там буде міститися популяризація держави агресора, її органу влади, якщо там автори або хтось, хто видав ці книги, є людьми, які підтримали окупацію України, то, звичайно, такі тиражі не будуть допущені на територію України», – заявила голова профільного комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: