Кабмін виступив проти європейських квот на мігрантів

zavantazhennya

Кабінет міністрів України не підтримує ініціативи щодо розміщення в Україні мігрантів за квотами Європейського Союзу в обмін на безвізовий режим для громадян України.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, слова якого цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

«Це не позиція українського уряду щодо мігрантів. Наша позиція є абсолютно зрозумілою і чіткою - ми не підтримуємо таких ініціатив », - заявив український прем'єр під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю. Таким чином Гройсман відповів на питання депутата про те, звільнений чи заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов, нібито виступив за розміщення в Україні нелегальних мігрантів з США.

Нагадаємо, в кінці листопада заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Пєтухов запропонував, щоб Україна взяла на себе квоту однієї з європейських країн на розселення мігрантів заради безвізового режиму.

«Не секрет, що на прийняття рішення по Україні багато в чому вплинув сирійський міграційний криза. Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це наша найбільша проблема, то саме вона може стати рішенням! Я б запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла б повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів », - написав Пєтухов на своїй сторінці в Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: