Парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента

Парламент Південної Кореї сьогодні проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе через її, як передбачають, зв’язок з корупційним скандалом за участю її довіреної особи.

Конституційний суд країни впродовж 180 днів має вирішити, чи усунути Пак Кин Хе від влади, передає УНІАН.

Доки суд ухвалюватиме рішення, країною керуватиме прем’єр-міністр. У 2004 році в аналогічній ситуації, коли парламент проголосував за імпічмент президента Но Му Хена, Конституційний суд рішення скасував і Но Му Хен правил ще чотири роки.

Скандал розпочався, коли журналісти кабельного каналу знайшли в сміттєвому ящику готелю низку секретних документів, включаючи чернетки 44 промов президента, з правками, внесеними її помічницею. Це породило чутки про те, що Чхве Сун Сіль, подруга юності і помічниця Пак Кин Хе, користується своїм впливом на президента, аби отримувати доступ до секретних документів і навіть впливає на державну політику, при цьому не обіймаючи ніяких посад в уряді.

Опозиція порівнювала Чхве Сун Сіль з Распутіним, тоді як сама Пак Кин Хе визнала лише те, що подруга надавала їй допомогу в частині спілкування з пресою і дійсно редагувала деякі її промов.

Чхве Сун Сіль запідозрили ще й у корупції. 20 листопада після розслідування прокуратура звинуватила помічницю президента в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов`язаних з нею неурядових фонди. Слідство вважає, що президент знала про те, що відбувається.

Зараз Чхве Сун Сіль перебуває під арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: