88-річний уродженець Закарпаття одягає американських президентів

p_175019_1_slidertop2

88-річний уродженець Свалявщини, який свого часу пережив всі жахи Освенциму, нині одягає найвідоміших персон Америки – від зірок Голлівуду та спорту до політиків першої величини.

88-річний уродженець Свалявщини, який свого часу пережив всі жахи Освенциму, нині одягає найвідоміших персон Америки – від зірок Голлівуду та спорту до політиків першої величини, пише Мукачево.net

Ім’я Мартіна Грінфільда часто з’являється на шпальтах найвідоміших американських видань та в ефірі провідних телеканалів. Але в його рідному селі на Закарпатті мало хто знає про талановитого односельця.

p_175019_10_slidertop2

Мартін Грінфільд (при народженні Максиміліан Грунфельд) народився в селі Павлово (нині – Свалявський район) 9 серпня 1928 року. У віці 14-ти років Мартін з батьком, матір’ю, двома сестрами, братом та дідусем потрапив в концтабір Освенцим, а пізніше в концтабір Бухенвальд. Хлопцю, на відміну від всіх його родичів, пощастило - він вижив. В 19 років сідає на корабель до Сполучених Штатів і згодом потрапляє в Нью-Йорк, де жила його тітка.

Кар’єру кравця він почав у 1947 році, потрапивши на роботу до виробника одягу «GGG Clothing». Вже в 50-х роках шиє костюм для першого великого клієнта - генерала Ейзенхауера, який балотувався на пост президента.

У 1977 році Грінфільд викупив марку «GGG Clothing» та перейменував її на «Martin Greenfield Clothiers», яка успішно існує досі.

Серед клієнтів уродженця Закарпаття - Білл Клінтон, Джеральд Форд, Барак Обама, актори Пол Ньюман та Леонардо Ді Капріо , політичні діячі Нью-Йорка Майкл Блумберг і Рей Келлі.

grinfild

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: