Що відомо про нового очільника Нацполіції Львівщини Валерія Середу

img_9875_-3

Головне управління Національної поліції у Львівській області очолив ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Валерій Середа. Що відомо про нового шефа Нацполіції Львівщини читайте в огляді ІА Дивись.info.

Головне управління Національної поліції у Львівській області очолив ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Валерій Середа. Що відомо про нового шефа Нацполіції Львівщини читайте в огляді ІА Дивись.info.

Середа не хотів очолювати Нацполіцію Львівщини

Вчора, 13 грудня, у коментарі 24 каналу Валерій Середа зізнався, що він не отримував офіційної пропозиції очолити Національну поліцію у Львівській області. Проте, такі розмови в кабінетах Міністерства внутрішніх справ попередньо з ним вели вже не раз.

«Офіційно зараз мені ніхто нічого ще не пропонував. Розмови велися ще раніше упродовж року, коли мене разом із Дмитром Загарією викликали. Запитували: як я до цього ставлюся. Але загалом я не горю бажанням очолити (поліцію, - ред.) Львівської області. Ініціювати своє призначення не буду, але я людина у погонах. І якщо це буде наказом, то буду зобов'язаний його виконувати», ― заявив Валерій Середа.

Сватання до Нацполіції Закарпаття

На початку квітня 2016 року, ЗМІ повідомляли, що у головному управлінні Нацполіції Закарпатської області, головним претендентом був генерал-майор МВС України Валерій Середа, який мав забезпечити відповідну процедуру переатестації полісменів.

Чутки про те, що саме він очолить Нацполіцію Закарпаття ходили тривалий час серед керівного складу закарпатської поліції, про те, цю посаду отримав Роман Стефанишин.

Декларація Середи 

В декларації Валерія Середи за 2014 рік вказано, що він володіє земельною ділянкою площею 733 квадратних метрів та житловим будинком — 308.4 квадрата,

Також у власності перебувають три позашляховики: Nissan Murano 2011 року випуску, Nissan X-Trail 2014 року та Peugeot 3008. Як повідомляють Наші Гроші, що у серпні цього року став Середа придбав автомобіль Peugeot 3008, ціни на який стартують від 675 тисяч гривень.

Станом на 2015 рік на рахунках у банках у нього знаходилось 617 тисяч гривень, і отримав майже 300 тисяч гривень від відчуження рухомого чи нерухомого майна. Цікаво те, що Валерій Середа вказав у декларації, що не знає про доходи членів своєї сім'ї.

15391231_1014590021980878_771362237411319947_n

Корупційний скандал

Також за його керівництва в Львівському Державному Університеті внутрішніх справ стався корупційний скандал, який дійшов до суду.

Причина скандалу: студент звинуватив викладачів ЛДУВС у хабарництві. Ті обурилися (бо вважають такий закид безпідставним) і вимагали від студента публічного вибачення і ще 10 тисяч гривень відшкодування за моральні збитки. Закінчилось це тим, що один зі звинувачених у хабарництві викладачів ЛДУВС забрав позов до студента.

https://youtu.be/p4wMXR4AJ1s

Біографічна довідка: 

  • Валерій В'ячеславович Середа — генерал-майор міліції.
  • У 1987—1989 роках служив у рядах РА. З 1991 року працює в лавах МВС України.
  • 1992 року закінчив навчання на будівельному факультеті Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «автомобільні дороги».
  • 1999 року закінчує юридичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка, «правознавство».
  • Протягом 2003—2010 років працював у підрозділах роботи з персоналом та кадрового забезпечення УМВС України у Львівській області.
  • З 2010 року працює у Львівському державному університеті внутрішніх справ.
  • 2011 року захищає кандидатську роботу «Публічно-правова скарга як засіб захисту особи від незаконних дій або бездіяльності публічної адміністрації».
  • З 2013 року — доцент кафедри конституційного, адміністративного і міжнародного права.
  • У червні 2014 року очолив Львівський державний університет внутрішніх справ.
  • Брав участь у формуванні батальйону спецпризначення «Львів», в його складі воював за визволення Лисичанська, Кримського, Золотого та Станиці Луганської.
  • 19 грудня 2014 року полковнику міліції Середі присвоєно звання генерал-майора міліції.
  • З 13 грудня 2016 року очолив поліцію Львівської області.

Нагадаємо, Дмитро Загарія, який очолював Нацполіцію області близько 2,5 років, подав у відставку. У наразі він очолить новостворене Управління з питань кадрового контролю, протидії корупції та проведення люстрації у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: