«Львівська політехніка» планує побудувати новий гуртожиток

Національний університет «Львівська політехніка» планує розпочати будівництво нового гуртожитку в 2017 році. Нова будівля буде розрахована на тисячу студентів.

Національний університет «Львівська політехніка» планує розпочати будівництво нового гуртожитку в 2017 році. Нова будівля буде розрахована на тисячу студентів, про це пише Zaxid.net.

krayovskyjПроректор із навчально-виробничої роботи вишу Володимир Крайовський зазначив, що це перший гуртожиток за останні 30 років. Він розповів: «В університеті бракує приблизно двох тисяч місць у гуртожитках, щоб задовольнити попит студентів. Ми хочемо, щоб новий студентський гуртожиток знаходився у межах студмістечка».

Розташування планується на вулиці Відкритій, поруч із гуртожитком №10. Позаду нього є земельна ділянка площею приблизно 0,5 га, де зараз ростуть дерева, які доведеться зрізати. У політехніці не уточнюють, про яку кількість дерев йдеться. Гуртожиток матиме близько 9-11 поверхів. Будівництво планується на 2017 рік. На думку Крайовського, за умови стабільного фінансування гуртожиток здадуть в експлуатацію за 2-2,5 роки.

1412475_1450887

Земельна ділянка, де хочуть збудувати гуртожиток

«Університет уже давно акумулює кошти для будівництва студентського житла. Ректор цьогоріч звертався до президента та Верховної Ради з проханням виділити кошти на це будівництво. Університет буде співфінансувати проект, однак частину коштів сподіваємось отримати від держави. Ці кошти мають бути закладені у бюджет 2017 року. Точна сума наразі не відома, однак раніше йшлось про мінімум 100 мільйонів гривень», – додав проректор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: