Міжнародний скандал: у прокуратуру Перемишля подали заяву з вимогою з'ясувати обставини цькування українців

682ca4e-pl1

Голова Групи міжпарламентських зв'язків між Польщею та Україною Міхал Дворчик звернувся до прокуратури Перемишля з заявою негайно з'ясувати деталі інциденту, який стався у місті 10 грудня під час Маршу пам'яті Орлят.

Голова Групи міжпарламентських зв'язків між Польщею та Україною Міхал Дворчик звернувся до прокуратури Перемишля з заявою негайно з'ясувати деталі інциденту, який стався у місті 10 грудня під час Маршу пам'яті Орлят.

Пан Дворчик вимагає не лише розслідувати те, що відбулось, але й покарати винних, про це у Facebook написала нардеп Оксана Юринець.

«Провокація під час Маршу пам'яті Орлят не єдина загроза цього тижня. Завтра у Сеймі РП планується дискусія щодо скандального законопроекту "Пpo зaбopoнy пpoпaryвaння кoмyнiзму чи iнших тоталітарних устроїв шляхом назв будівель, об'єктів і місць публічного значення". Проблема у тому, що Сенатор Єжи Червінський вніс поправку (комісії Сенату її підтримали), якою до інших тоталітарних режимів разом із фашизмом віднесено також український і литовський націоналізм. Українські та литовські дипломати у Польщі уже засудили таку ініціативу. Сьогодні у Варшаві з візитом перебуває між колега , співголова Групи міжпарламентських зв'язків з Польщею Микола Княжицький, який вестиме переговори, зокрема із цього питання», - написала Оксана Юринець.

Читайте також: Марш у Перемишлі – сигнал, що польські націоналістичні середовища вийшли з маргінальної зони, – Ігор Ісаєв

Додамо, як повідомив Дивись.info консул України у Гданську Лев Захарчишин  організатори маршу орлят, який відбувся минулої суботи у Перемишлі і під час якого звучали вигуки «смерть українцям», заявили, що цей інцидент – це провокація українців.

Нагадаємо, у польському Перемишлі на «Марші орлят перемишльських і львівських», який проходив 10 грудня, учасники біля будівлі Українського народного дому почали скандували: «Смерть українцям!», що викликало вкрай негативну реакції українців особливо тому, що захід відбувався під патронатом мера Перемишля Роберта Хоми. Міський голова раніше завжди прихильно ставився до української громади і охоче відвідував заходи, організовані українцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: