Через отруєння на Сколівщині дітей алкоголем покарано посадових осіб

15439766_1842020532741632_8623104036685271053_n

Через отруєння на Сколівщині дітей алкоголем покарано посадових осіб школи та анульовано ліцензію власнику магазину, де продали горілку дітям.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що 30 вересня під час навчального процесу троє десятикласників та один дев’ятикласник однієї із шкіл Сколівського району отруїлися спритними напоями, які придбали у продуктовому магазині неподалік школи.

Встановлено, що горілку вони придбали близько 10 год. та розпили на спортивному майданчику біля школи під час перерви.

Лише через дві години, під час уроку дітям стало погано, у зв’язку із чим класний керівник викликала їм швидку медичну допомогу, яка відвезла їх до Сколівської ЦРЛ. До цього часу жоден вчитель не звернув увагу на те, що діти перебувають в стані сильного алкогольного сп’яніння та потребують допомоги медиків.

За дорученням прокуратури Сколівським відділом поліції було встановлено особу підприємця, в магазині якого дитині продали алкоголь.

На нього було складено адміністративний протокол за ч.2 ст.156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами), за наслідками розгляду якого на підприємця накладено штраф. Водночас, зважаючи на даний випадок прокуратура скерувала відповідний лист, щоб органи фіскальної служби застосували до суб’єкта господарювання фінансові санкції та позбавили його ліцензії на продаж алкоголю. Як наслідок, ДФС у Львівській області застосували до суб’єкта господарювання штрафні санкції на загальну суму 6800 грн. та анулювали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Крім того, за результатами розгляду листа, скерованого в Департамент освіти та науки Львівської ОДА за порушення та упущення в організації навчально-виховного процесу оголошено 6 доган, а саме директору школи, двом його заступникам, класному керівнику та двом черговим вчителям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: