До кінця року всі місцеві прокуратури отримають очільників, - прокурор Львівщини

img_6070

У конкурсі на посаду керівника Першої місцевої прокуратури на сьогодні беруть участь лише чотири кандидати. Про це прокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів у великому інтерв'ю ІА Дивись.info.

У конкурсі на посаду керівника Першої місцевої прокуратури на сьогодні беруть участь значно менше кандидатів, ніж минулоріч. Про це прокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів у великому інтерв'ю ІА Дивись.info.

Велике навантаження на керівників і низька заробітна плата – це два основних чинники, чому так сталося. «До прикладу, у працівника НАБУ, який має 4-5 кримінальних проваджень, заробітна плата складає 60 тисяч гривень, а у прокурора – 5-6 тисяч гривень при навантаженні у 200 кримінальних проваджень», — каже Юрій Квятківський.

Наразі, за його словами, триває останній етап конкурсів на посади очільників та заступників у п'яти місцевих прокуратурах Львівщини. «Дуже мало бажаючих! Зовсім немає конкурсу! Коли минулого року проходив конкурс, то там для етапу тестування відбирали лише 16 кращих! А сьогодні є лише чотири бажаючі: один працівник прокуратури і три зовнішніх кандидати, - зазначив Юрій Квятківський. - Зараз відбувається етап співбесід керівників місцевих прокуратур, це останній етап і цього тижня вони їдуть на Київ на співбесіди і тоді вже будуть пропозиції, кого призначати. Тому хочеться, щоб до кінця року у нас всі місцеві прокуратури мали керівників».

Прокурор також розповів, що працівники прокуратури, переважно, показують набагато кращі результати на етапі тестування, ніж зовнішні кандидати.

Повне інтерв'ю читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: