«Путін, що тобі сниться?» Українці, чеченці та сирійці протестували під російським посольством у Києві (фоторепортаж)

unnamed-4

Біля посольства РФ у Києві зібрались кілька десятків людей. Активісти виступили з вимогою ввести економічні санкції проти Росії за її дії в Сирії.

Біля посольства РФ у Києві зібрались кілька десятків людей. Активісти виступили з вимогою ввести економічні санкції проти Росії за її дії в Сирії.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info

«У кожного з нас є особиста відповідальність за людей, які знаходяться у скруті, тому що біль не має кордонів», - закликала Олександра Матвійчук, координатор «Євромайдан SOS». «Ми встановлюємо тих людей, які вчиняли воєнні злочини на Донбасі, а потім виявляється, що ті ж самі люди були в Криму, а потім виявляється, що ті ж самі люди були в Чечні та в Придністров’ї», - розповіла активістка.

Народний депутат України від Народного Фронту Михайло Бондар, який теж прийшов на мітинг, зазначив, що нардепи намагаються внести на розгляд законопроект про санкції проти РФ, але «у парламенті є велике протистояння. Я особисто під Дебальцевом брав у полон російських військових - офіцера і майора. Вони мали при собі документи, що вони снайпери. Росія - це країни-агресор. Світ мусить боротись проти неї, і ми як політики, будемо це робити», - заявив нардеп.

На мітингу також були присутні громадяни Чечні, Палестини, Сирії.

Фото Dyvys.info

Адам Осмаєв з Чечні згадує: «Двадцять два роки тому Росія так само напала на республіку Ічкерія, місто Грозний. Нас так само бомбили тяжкою авіацією, а люди навіть не розуміли, за що. Тисячі людей загинули, а світ нічого не робив, тільки висловлював стурбованість. Потім була Грузія, а тепер Україна. І кожен нічого не робив, бо думав, що з ним таке ніколи не трапиться. Так само було з Гітлером, бо всі думали, що скоро він зупиниться».

Ще один присутній на мітингу - Абдурахман. Він - громадянин Сирії. В Україні він живе з 1988 року, але в рідній країні в нього залишились рідні та друзі. «Там в кожній родині є хтось, хто помер, опинився за решіткою або пропав без вісти. Там нема ні води, ні електрики, і кожна людина може загинути в будь-який момент. Там велика російська діаспора, бо близько 50 тисяч чоловіків одружені із російськими жінками. Раніше Росія була для нас першим другом, а зараз стала першим ворогом», - розповідає сирієць.

unnamed-15

Серед інших вимог активістів також обмеження право вето агресора у міжнародних організаціях.

Текст і фото Юлія СТАРОДУБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: