Сирійські дівчата у кокошниках подякували російським військовим за руїни Алеппо?

blog_entry_0450999001481800975

У той час, коли Алеппо перетворилося на суцільні руїни через російські авіабомбардування, 12 сирійок знялися для календаря, який подарують на Новий рік російським солдатам і офіцерам.

Про це повідомляє «Сноб» з посиланням на супровідний прес-реліз.

За словами авторів календаря, у проекті знялися дівчата, які народилися в Алеппо, Тартусі, Латакії та Суведе. Вони звернулися до російських солдатів із тим, «що у них на серці». Наприклад, Раша Діб сказала: «Я відразу зрозуміла, що у тебе серйозні наміри». А фразою Майсан Сальман для лютого, в якому відзначається День захисника Вітчизни, стало: «Свято було у тебе, а подарунки отримувала я». Автори календаря розповіли, що героїні календаря покинули Сирію кілька років тому і зараз вчаться в Російському університеті дружби народів.

Дівчата у кокошниках «як символі поваги до культури тієї країни, яка стала на захист рідної держави». Замість свят в календарі червоними відзначені дні, в які відбувалися важливі події на війні в Сирії.

Водночас автори календаря заявляють, що це відповідь «справжніх доньок Сирії» SMMникам ЦРУ, які нібито від імені сирійських дівчат пишуть пости про страждання від дій російських солдат.

Нагадаємо, режим Бараша аль-Асада за підтримки російської авіації схилив сирійських повстанців, які обороняли Алеппо, до складання зброї.

Конфлікт розпочався 15 березня 2011 року з демонстрацій, які були частиною Арабської весни, та переріс у повстання та громадянську війну в 2012 році. Протестувальники вимагали відставки президента Башара аль-Асада та завершення майже 50-річного однопартійного правління Баасистів.

2013 року розвідки Великобританії, Франції, Ізраїлю та Сполучених Штатів оприлюднили повідомлення про застосування хімічної зброї в Алеппо режимом аль-Асада.

30 вересня 2015 Радою Федерації Російської Федерації затверджено звернення президента Росії, Володимира Путіна, про дозвіл на застосування Збройних сил Російської Федерації за кордоном. Зокрема передбачено використання військово-повітряних сил на території Сирії. Рішення прийнято одноголосно: 162 сенаторів проголосували «за», за відсутності голосів «утрималися» і «проти».

Читайте також: Падіння Алеппо не означає закінчення війни, – Ігор Семиволос

Того ж дня світові аґенції новин поширюють інформацію про те, що у Сирії з'явилися важкі реактивні системи залпового вогню БМ-30 «Смерч» — поблизу Гердана. 30 вересня російські військові сили біля міста Хомс нанесли авіаційний удар по позиціях повстанців — містечка Аль-Расатан, Талбісах, селище Аль-Зафаранах. Загинуло 27 мирних мешканців, з них 5 жінок та 6 дітей. 1 жовтня російські бомбардувальники здійснили удари на північному заході Сирії. Арабський телеканал Al-Mayadeen зазначив, що удари здійснювалися по позиціях повстанців — поблизу Джиср Аль-Шугур, Хама та Жабал Аль-Зав'ях. 2 жовтня російські літаки здійснюють бомбардування на заході і північному заході Сирії (посилання на аґенцію Reuters), 18 ударів з повітря здійснені по провінціях Ідліб, Хама й Алеппо. 6 жовтня літаки РФ бомбардували Пальміру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: