Коні не винні: у трейлері з кіньми контрабандисти намагалися вивезти в Європу цигарки

15492168_934600103337896_2863374850472986881_n

На українсько-польському кордоні прикордонники спільно із працівниками міжрегіональної митниці ДФС попередили спробу прихованого перевезення через кордон рекордної кількості цигарок у трейлері з кіньми.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Напередодні в пункті пропуску через кордон «Краковець», що на Львівщині, на оформлення прибув спеціальний вантажний автомобіль німецької реєстрації, в якому перевозилися троє племінних коней із міста Канів до Німеччини. Під час стандартного огляду автомобіля й опитування водія, мешканця Львівщини, увагу прикордонників привернуло те, що водій мало обізнаний щодо специфіки перевезення такого «вантажу» та, власне, мети їх доставки за кордон», - написав Слободян.
Прикордонники звернули увагу на відмінності внутрішньої та зовнішньої довжини спеціального причепу вантажівки та повідомили власників «живого товару» про необхідність виведення коней з причепу.

«Під час детального огляду встановили, що всередині виготовлена додаткова стінка, яка забезпечила чималий простір для схову контрабанди», – зауважив Слободян.
За його словами, демонтувавши додаткову стінку, правоохоронці знайшли контрабандні цигарки.
«Таким чином, сподіваючись що ні українські контрольні служби, ні правоохоронці інших країн не виводитимуть коней із причепу, а тим більше не скануватимуть його спеціальним рентген-обладнанням, контрабандисти сподівалися доправити до Німеччини понад 40 тис. пачок цигарок різних марок», – зазначив Слободян.
Наразі триває поглиблений огляд вантажівки й підрахунок контрабанди, цигарки буде вилучено, крім того за спробу її перевезення буде стягнуто чималий штраф. Слободян також повідомив, що коней відправлять додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: