Український фермер перетворив військовий аеродром на грядку

3ea636-600x400

Фермер з Чернігівської області самовільно захопив 63 гектари злітно-посадкової смуги військового аеродрому і з травня 2015 року вирощував там сільгоспкультури. Чоловікові загрожує до двох років тюремного ув'язнення.

Фермер з Прилук Чернігівської області в травні 2015 року розпочав вирощувати сільгоспкультури на злітно-посадковій смузі військового аеродрому, що знаходиться в п'яти кілометрах від міста. В поле він перетворив 63 гектара землі, що належить міністерству оборони України, повідомляє прокуратура області.

x_3a12beb3

Ніяких документів на ділянку у чоловіка не було, заподіяну їм шкоду прокуратура оцінила в 1 мільйон гривень.

Проти фермера порушено кримінальну справу за незаконне захоплення ділянки особливого режиму використання, прокуратура визнала його винним і передала справу до суду. Фермеру загрожує тюремний термін до двох років або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років.

Аеродром «Прилуки» був основною базою найбільших в СРСР бомбардувальників Ту-160, але після розпаду Союзу частина літаків передислокували на інші аеродроми Росії і України. У 2000 році аеродром був законсервований, він не є чинним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: