Екс-нардеп-утікач Олійник ініціював у Москві суд про «держпереворот» в Україні

images-1

Екс-депутат Володимир Олійник в Москві влаштував суд про держпереворот в Україні суд Москви транслює процес Олійника наживо.

Екс-депутат Володимир Олійник в Москві влаштував суд про держпереворот в Україні суд Москви транслює процес Олійника наживо, пише Україна молода.

Росія не просто прихистила державних злочинців в Україні, а й дозволила судовий процес про начебто державний переворот в Києві в лютому 2014 року.

Ініціатором судового процесу став екс-депутата Володимир Олійник, який разом з Вадимом Колісніченком був автором диктаторських законів 16 січня.

Розглядає його позов Дорогомиловський районний суд Москви, який безпрецедентно для Росії навіть влаштував пряму трансляцію процесу.

Олійник вимагає притягнути до справи низку «зацікавлених сторін».

Зокрема, міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, главу Конституційного ради Франції Лорана Фабіуса , який у 2014 року очолював МЗС цієї країни, його тодішнього колегу з Польщі Радослава Сікорського.

Також він розраховує заслухати Віктора Януковича, який перебуває в Росії, та президента України Петра Порошенка.

Свідками мають виступити втікачі з України з найближчого оточення Януковича, які нині ховаються від розшуку в Російській Федерації - Микола Азаров, Андрій Клюєв, Віталій Захарченко, Олександр Якименко та Віктор Пшонка.

При цьому Янукович дав свідчення уже на засіданні в четвер, де повторив свою версію того, що відбувалося в Україні після його втечі з Києва.

А от Олександр Турчинов, який очолив Україну після втечі Януковича, а нині є секретарем Ради національної безпеки і оборони України вважає цей судовий процес свідченням соціально-економічної та інтелектуальної кризи в Росії.

«Початок розгляду в Московському суді питання щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом - це черговий маразм тиранії, що переживає соціально-економічну і інтелектуальну кризу», - написав Турчинов у Facebook.

При цьому він рекомендує всім учасникам процесу звернутися не до суддів, а знайти більш фахових спеціалістів.

«Позов з такою постановкою питання більш професійно може бути розглянутий в московській психіатричній лікарні, де знаходяться більш фахові спеціалісти», - переконаний секретар РНБО.

Як повідомлялося, Віктора Януковича ГПУ звинувачує в державній зраді Україні, а Печерський суд 15 грудня дав санкцію на його арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: