ГПУ заблокувала НАБУ доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Генпрокурор Юрій Луценко заблокував доступ керівництва Національного антикорупційного бюро до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«З ГПУ у нас відносини доволі опосередковані, вони не здійснюють за нами нагляд. Єдине, що можу сказати, що впродовж останніх декількох днів пан Луценко, наприклад, заблокував доступ директора НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Бо, як Ви знаєте, згідно зі статтею 17 закону про НАБУ, НАБУ має доступ до всіх баз даних й інформаційних систем державних органів. І ми цей доступ отримали і також в ГПУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Це якраз той реєстр, який ведеться ГПУ. Цей доступ давав ще пан Шокін. Але впродовж останніх днів ми отримали письмове попередження, що доступ директора і його заступників... припиняється. І цей доступ на сьогодні припинений», - поскаржився директор НАБУ.

За його словами, ГПУ в цій ситуації використала достатньо вільне трактування діючого законодавства.

«І прийняте рішення про припинення цього доступу. І це рішення мені здається доволі дивним, оскільки якраз ми постійно розвиваємо напрямок доступу до баз даних, до реєстрів», - зазначив Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: