Завтра у Львові відбудеться благодійний концерт пам’яті Квітки Цісик

Усі кошти від концерту підуть на придбання пересувного мамографа для Львівського онкологічного центру.

У Львівській міській раді відбулась прес-конференція «Чи потрібна Квітка Цісик Галичині?» за участю депутата ЛМР, громадського діяча Романа Грицевича, засновника проекту «Незабутня Квітка» Алекса Гутмахера, голови Союзу українок України Орислави Хомик.

Роман Грицевич повідомив, що завтра, 20 грудня, відбудеться благодійний концерт, присвячений пам’яті Квітці Цісик. У заході візьмуть участь 12 виконавців. Серед них – Оксана Муха, Павло Табаков, Ольга Богомолець та інші.

«Завдяки продюсеру з США Алексу Гутмахеру ми пізнали Квітку Цісик, який «привіз» цей проект із-за океану ще 2007 року. У Львові є вже вулиця Квітки Цісик, музей, присвячений співачці, розроблений цікавий проект співочої вулиці. Всі ці проекти ми робимо для того, щоб привернути увагу до проблеми раку молочної залози у жінок. Кошти від концерту перераховуємо до онкологічного центру для придбання пересувного мамографа. Звичайно, цих коштів є недостатньо, тому ми б хотіли попросити нашу владу допомогти у збиранні коштів».

Алекс Гутмахер під час прес-конференції повідомив, що перший пересувний мамограф уже купили у Вінниці.

«Я дуже радий, що пересувний мамограф, який буде рятувати жінок, уже купили у Вінниці. І дуже сподіваюсь, що наступного року Львів також зможе купити його. Для цього потрібно об’єднати зусилля влади міста та області, громадськості, меценатів. Так як це зробили у Вінниці. Адже найкраща пам'ять про Квітку Цісик, це коли вона своїм ім’ям буде лікувати жінок».

Про важливість придбання пересувного мамографа розповіла Орислава Хомик голова Союзу українок України.

«Мені як жінці, як лікарю, ця проблема є близькою. І будучи на презентації пересувного мамографа у Вінниці, я зверталась до всіх голів облдержадміністрацій, міських голів, підтримати цю шляхетну ініціативу придбання пересувного мамографа. Адже на жаль, жінки з сіл, містечок не поспішають провести профілактичне обстеження. До речі, хочу додати, що громадська рада «Святий Юр» готова також долучитись фінансово до закупівлі мамографа».

Концерт відбудеться 20 грудня у Львівській Опері. У ньому візьмуть участь Павло Табаков, Івана Червінська, Ольга Богомолець, Оксана Муха, Володимир Кудовба та багато інших виконавців.

Додамо, що у Львові на честь Квітки Цісик відкрито вулицю, встановлено пам’ятну дошку та відкрито перший в світі музей видатної співачки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: