«Не забудемо Алеппо!»: російського посла у Туреччині застрелив поліцейський (фото, відео)

79a31b624c234831949610d18d45f357_18

Посла Росії в Туреччині Андрія Карлова застрелив 22-річний турецький поліцейський.

Про це повідомляє «Аль-Джазіра».

Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов був застрелений на очах у натовпу в столиці Анкарі. Він мав кількахвилинну промову на відкритті виставки «Росія очима турків», ініціатором якої було російське посольство. Раптом людина у темному костюмі, яка стояла відразу за дипломатом, відкрила вогонь. Молодий чоловік зробив кілька пострілів з близької відстані.

b0ed37b9cc3b46e79ac64ff1a3467c29_18

Як потім повідомив мер Анкари Мелих Гегчек, нападник – 22-річний турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ. Після першого пострілу, зловмисник підійшов до Карлова, коли він лежав на землі і вистрілив в нього, принаймні ще один раз на близькій відстані. Все це було зафіксовано фотографами, присутніми на заході.

Нападник під час стрільби вигукував: «Не забудемо Алеппо! Не забудемо Сирію!»

Згодом стало відомо, що нападника було ліквідовано під час поліцейської спецоперації.

Напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова був скоєний для знищення російсько-турецьких відносин, які тільки були відновленні. Про це заявив мер Анкари Мелих Гегчек.

Натомість Путін пообіцяв відповісти на вбивство.

«Злочин, який було скоєно, безсумнівно, є провокацією, спрямованою на зрив зв'язків між Росією і Туреччиною, а також мирний процес в Сирії, – сказав Путін з Москви. – Існує тільки одна можлива відповідь на це – посилення боротьби з тероризмом, і бандити будуть відчувати це самі».

Напад стався за день до зустрічі російських, турецьких і іранських міністрів закордонних справ і оборони в Москві, щоб обговорити ситуацію у Сирії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив убивство посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

«Росія несе відповідальність за жахливі порушення прав людини і вбивства тисяч невинних людей у Сирії й Україні», – написав він у своєму мікроблогу в Twitter.

«Водночас це не є виправданням убивства посла однієї суверенної держави на території іншої. Міжнародний закон і права людини повинні дотримуватися», – наголосив Клімкін.

За даними телеканалу NTV, правоохоронні органи Туреччини затримали батька ймовірного вбивці Андрія Карлова і ще двох осіб. Їх доставлять з міста Саке (провінція Айдин) в Анкару на допит, у родичів вбивці вилучено електронні пристрої.

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що напад на дипломата було скоєно «радикальним ісламістським терористом». Про це повідомляє агентство Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: