Хто міг би змагатися з Садовим за крісло мера і які у кого шанси, – соцопитування

142069

Під час виборів міського голови Львова в спину чинному меру Андрію Садовому дихатимуть одразу троє кандидатів – Володимир Гірняк, Дмитро Добродомов та Руслан Кошулинський.

У межах статистичної похибки їхні шанси фактично рівні. Про це свідчать дані соцопитування Центру Разумкова, проведеного у жовтні-листопаді 2016 року, яке є в розпорядженні «Дивись. інфо».

Отже, на запитання «За кого з кандидатів Ви збираєтеся проголосувати під час виборів міського голови Львова?» симпатії тих, хто збирається взяти участь у виборах, виглядають наступним чином:

Андрій Садовий, міський голова (партія «Самопоміч») – 37,4%;

Руслан Кошулинський, політик  (партія «Свобода») – 13,4%;

Дмитро Добродомов, народний депутат  (партія «Народний контроль») – 12,1%;

Володимир Гірняк, заступник голови ЛОР (партія «Громадянська позиція») – 11,8%.

Одинаковий рейтинг у Валерія Веремчука( депутат ЛМР  (партія «Народний контроль»)  та Ігоря Зінкевича (громадський діяч (партія «Укроп») – 3,5. За чинного голову ЛОДА Олега Синютку  (Блок Петра Порошенка «Солідарність») віддали б свої голоси 2,9% львів’ян.

«Центром Разумкова» було протестовано також варіант, за якого Андрій Садовий не претендуватиме на крісло мера, а від «Народного контролю» висунуть одного, а не двох кандидатів, як це, очевидно, і буде. За таких умов розподіл голосів виглядає наступним чином:

Руслан Кошулинський - 15,1%;

Володимир Гірняк - 14,1%;

Олег Синютка - 7,6%;

Валерій Веремчук - 5,6%;

Ігор Зінкевич - 4,4%.

Довідка:

Дослідження проведено соціологічною службою «Центру Разумкова» з 28 жовтня по 8 листопада 2016 року. Опитано 410 респондентів, віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 5%.

Нагадаємо, під час останніх виборів Андрій Садовий вийшов у другий тур виборів разом із Русланом Кошулинським. За Руслана Кошулинського відданий 85 тис 21 голос або 36,86%, а за Андрія Садового – 140 тис 942 голосу або 61,1%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: