Поліцейських, які не дали чоловікові у багатоповерхівці підірвати гранату, нагородили

Підполковника Червоноградського відділу поліції Віталія Панасюка, майора Андрія Пастуха і керівника громадського формування «Самооборона» Василя Турка нагородили за те, що не дали мешканцю Червонограда підірвати у квартирі багатоповерхівки бойову гранату РГД-5.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

29 вересня в місті Червоноград 50-річний місцевий мешканець, розлютившись через сварку з дружиною, пригрозив підірвати у квартирі п’ятиповерхового будинку бойову гранату РГД-5.

На місце події негайно виїхали працівники Червоноградського відділу поліції на чолі із заступником начальника відділу підполковником поліції Віталієм Панасюком. З квартири на першому поверсі то з одного, то з іншого вікна визирав розлючений чоловік, тримаючи в руках гранату. Не було сумніву, що він знаходився у стані сп’яніння. Правоохоронці оточили будинок та прилеглу до нього територію, евакуювали мешканців під’їзду і розпочали перемовини зі зловмисником. Під час розмови з’ясувалось, що 50-річний місцевий мешканець близько року тому повернувся  із зони АТО, де він перебував з весни 2014 року. Поліцейські переконували його, що своїми діями він зашкодить невинним людям. Адже звістка про надзвичайну подію швидко поширилась містом і бажаючих побачити все на власні очі не бракувало.

Протягом кількох годин правоохоронці вели перемовини з чоловіком і нарешті він погодився впустити у помешкання двох знайомих. А згодом  повідомив, що готовий віддати гранату начальнику поліції за умови, що той буде без зброї, а правоохоронці відійдуть на певну відстань. Так і зробили. Чоловік вийшов з квартири у під’їзд, пересвідчившись, що поблизу  немає нікого стороннього, віддав гранату Віталію  Панасюку. До прибуття вибухотехніків боєприпас убезпечили, обклавши його мішками з піском та шинами. А далі, увійшовши до квартири, правоохоронці затримали і самого «підривника» відповідно до ст.208 КПК України.

Зловмиснику оголосили про підозру.

До справи також долучили епізод, який стався за день до цієї події. Тоді поліцейські отримали інформацію, що в одному із дитсадків міста невідомий погрожував предметом, схожим на гранату, але досить швидко зник з території закладу. Як згодом з’ясувалось, це був той самий чоловік.

Граната РГД-5 виявилась бойовою. Вибухотехніки вивезли її у відповідне місце, де в подальшому  знешкодили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: