Сьогодні обговорили варіанти облаштування вулиці Бандери

У Львові відбулася зустріч за участі німецьких експертів Торбена Хайнемана (керівника управління планування транспорту у місті Ляйпциг) та Штефана Габі (урбаніста, працівника Інституту міста), під час якої присутнім представили базові принципи планування міста та три ескізні варіанти для вул. Бандери, у рамках проекту «Вулиця для всіх».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Учасники наполягали на пріоритетності пішоходів і громадського транспорту перед приватними авто та велорухом. Також зазначили, що громадський транспорт потребує вдосконалення логістики, а для автомобілістів мають бути впорядковані місця для паркувань.

Також учасники зустрічі акцентували увагу на безпеці вулиць – вільному, регульованому проїзді, правильно спланованих пішохідних переходах, використаних якісних матеріалах і контролі якості виконання будівельних робіт.

Результати обговорень показують значну стурбованість львів’ян питанням транспорту в місті та простором вулиць. Сталий розвиток міста повинен ґрунтуватися на принципах інтегрального підходу та охоплювати стратегію сталої мобільності, початок напрацювання якої вже покладено.

У другій половині зустрічі учасники мали змогу ознайомитися та обговорити три варіанти облаштування вулиці Бандери. Було озвучено питання для розуміння певних деталей планування, а також обговорено деякі елементи, серед яких покриття вулиці та вирубка дерев. Половина учасників зустрічі була за збереження автентичного покриття як історичної спадщини. Інші 50% були за асфальтне покриття, яке, на їхню думку, є безпечнішим та таким, що зумовлює менше шуму та вібрації на вулиці.

Партисипативне планування вулиці Степана Бандери триває. Зацікавлені сторони приходять та наводять свої аргументи «за» і «проти» конкретних рішень, які представлені в різних варіантах. Висловлюють конструктивні та раціональні ідеї. Після збору цих ідей команда планувальників продовжить доопрацювання варіантів реконструкції та зможе представити якісніші плани. Водночас команда Інституту міста буде продовжувати інформувати всіх зацікавлених, організовувати обговорення та дискусії, співпрацювати з усіма, в інтересах розробки «Вулиці для всіх».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: