«Укравтодор» у 2017 році отримає додатково 15 мільярдів з держбюджету, – Омелян

Державне агентство автомобільних доріг України у 2017 році отримає додатково 15 мільярдів гривень на утримання, ремонт і реконструкцію доріг крім раніше передбаченого фінансування в обсязі 14,2 мільярда гривень.

Як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, така норма міститься у законі про державний бюджет на 2017 рік, ухваленому Верховною Радою рано вранці 21 грудня.

«Державний бюджет на 2017 рік прийнято! До запланованого бюджету ”Укравтодору” в 14,2 млрд грн народними депутатами проголосовано ще додаткових 15 млрд грн, як і обіцяли президент України, прем'єр-міністр і керівники парламентських фракцій коаліції. Митний експеримент за напрямом 50% від перевищення надходжень від митниці на автошляху поширено на всі області. Дорогам України і програмі відновлення мостів бути!», - написав міністр на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, також вдалося скасувати норму про підвищення в 9 разів адміністративного збору в морських торгових портах, що загрожувало фінансовим знищенням морської галузі.

«Також попереду - суттєве скорочення обсягу і кількості портових тарифів і зборів і реформа Адміністрації морських портів та створення Морської адміністрації», - додав Омелян.

Варто зазначити, що в держбюджеті-2017 народні депутати проголосували за зменшення доходів загального фонду в позиції «портовий (адміністративний) збір» на 1,344 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: