Більшість бійців лікують на місці, у зоні АТО, – головний хірург

paranyuk1gfhfy-r1

Тільки бійців, які потребують спеціалізовано лікування, відправляють у тилові госпіталі. В інших випадках вся необхідна допомога надається у зоні АТО.

Про це розповів головний хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Богдан.

Лікар повідомив, що військово-медичним департамент, центральне медичне управління спільно з Міністерство охорони здоров’я багато працювали, щоб налагодити відновне лікування безпосередньо у зоні АТО.

«Пацієнтам після травм проводять відновне лікування там, у зоні Донецької та Луганської областей, переважно у Святогірському госпіталі інвалідів війни. Багато роботи проводиться медичною службою для того, щоб покращити евакуацію та транспортування поранених і травмованих зі зони бойових зіткнень до лікувальних закладів», – додав головний хірург.

За його словами, головні зусилля скеровані на те, щоб лікувати військовослужбовців на місці, у зоні проведення антитерористичної операції.

«Тобто проводиться планове оперативне лікування, так само проводиться і реабілітація. Евакуюються у тилові лікувальні заклади тільки важко поранених і з важкими травми, які потребують спеціалізованого більш висококваліфікованого лікування», – сказав Іван Степанович.

«Евакуйовуються пацієнти терапевтичного профілю, які потребують змін категорії придатності до військової служби та пацієнти, які потребують відпусток за станом здоров’я, а решта – залишаються там, на місці», – додав головний терапевт Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Юрій Якубенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: