До Львова привезли виставку унікальних артефактів Трипільської культури (фото)

15681736_722599081230438_83516142_o

Вчора у Львові відкрилась виставка артефактів Трипільської культури, яку привіз музей «Платар».

Вчора у Львові відкрилась виставка артефактів Трипільської культури, яку привіз музей «Платар».

Про це ІА Дивись.info повідомляють організатори виставки.

Виставка «Золоті легенди України» зараз триває у львівському Палаці Потоцьких. Цей проект включає в себе декілька етапів представлення давньої історії України від часів Трипільської культури до славетних часів існування Київської Русі.

Загалом на виставці розміщено більше 500 експонатів. «Наша колекція охоплює всю історію Трипільців. На цій виставці представлені усі можливі способи обробки та оздоблення керамічного посуду, які були відомі Трипільцям. І ці технології на декілька тисячоліть випереджають західну Європу”, - розповідає видатний археолог та історик Михайло Відейко.

«Як представлятися сьогодні світу? Фактично, археологічні культури і археологічні цивілізації, які є сьогодні на виставці, і які в повному обсязі представлені в унікальній збірці музею «Платар» – це є ілюстрацією того, як Україна сьогодні може бути представлена світу, через ту культурну, історичну і матеріальну спадщину, яку зберігає сьогодні наша земля», - заявила директор Українського національного комітету міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць Олена Сердюк.

Виставка триватиме до 1 березня 2017 р. у приміщенні Палацу Потоцьких у Львові за адресою: вул. Коперника, 15. Експозиція відкрита для відвідувачів щодня з 10:00 до17:00, окрім понеділка.

Вартість вхідних квитків на виставку становить 25 гривень – для дорослих, 15 гривень – для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: