Обама підписав оборонний бюджет США: Україні виділили 350 мільйонів доларів допомоги

5ddaxgpttba

Кошторис безпекової допомоги Україні у бюджетному році 2017 збільшено.

Президент США Барак Обама підписав Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони, де безпекова допомога Україні збільшена до 350 мільйонів доларів. Про це повідомляє американське посольство в Україні.

«Кошторис безпекової допомоги Україні у бюджетному році 2017 збільшено, порівняно із 300 мільйонів доларів США, закладеними у аналогічному документі на 2016 р», – йдеться у повідомленні.

«Документом передбачено виділити кошти для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних оборонних видів озброєнь. Перелік видів допомоги розширено включенням засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ», – сказано в тексті.

Зазначимо, на оборонні потреби США у 2017 році закладено 618,7 мільярда доларів. 4,3 мільярда з них виділено на «стримування Росії».

При цьому окремо прописано, що Пентагону не можна витрачати кошти на співпрацю з Москвою, поки не вирішено український конфлікт. Особливо прописана заборона на будь-які дії, що визнають суверенітет Росії над Кримом, за винятком тих випадків, коли такі дії мають значення для національної безпеки США.

Прийнятий закон також дозволяє президенту вводити санкції проти громадян будь-якої країни, причетних, на думку США, до корупції і порушення прав людини, і накладати арешт на їхнє майно на території Сполучений Штатів. Таким чином, Обама фактично поширив дію так званого «закону Магнітського» на весь світ.

Крім того, документ схвалює поставки озброєння опозиції в Сирії, зокрема, переносних зенітних ракетних комплексів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: