Прем`єр Ізраїлю доручив мінімізувати рівень робочих контактів з Україною через резолюцію ООН, - ЗМІ

1913898788575c0ef8ed97c1-36654810

Прем`єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в неділю, 25 грудня, дав доручення Міністерству закордонних справ мінімізувати робочі контакти з 12 країнами, представники яких в Раді безпеки ООН підтримали резолюцію із осудом ізраїльської поселенської діяльності.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на Армійське радіо, а також газету Haaretz, які, у свою чергу, посилаються на підсумки недільного засідання кабміну та дані від чинного ізраїльського посадовця, який говорив на умовах анонімності, передає Deutsche Welle.

«У наступний період подорожуйте менше до країн, які голосували проти нас», - цитує газета звернення прем`єра до урядовців на засіданні.

Резолюція ООН

Під кінець минулого тижня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим. Резолюцію підтримали 14 членів Ради, зокрема представники Рішення стосується України, Росії, Китаю, Японії, Франції, Анголи, Єгипту, Уругваю, Іспанії, Сенегалу та Нової Зеландії. Американська сторона утрималася.  Раніше США блокували будь-які подібні проекти. Пізніше обраний президент США Дональд Трамп заявив, що після вступу його на посаду відносини ООН і США зміняться.

Ізраїль відмовився виконувати прийняту в п`ятницю ввечері резолюцію Ради безпеки ООН.

Політичні наслідки

Голів МЗС цих країн, які підтримали резолюцію, не прийматимуть в Ізраїлі, зазначають ізраїльські ЗМІ.

Крім того, заморожено координацію зустрічей Нетаньяху з прем`єр-міністром Великої Британії Терезою Мей та прем`єром КНР Лі Кецяном, які мали відбутися у швейцарському Давосі. В МЗС Ізраїлю на запит DW відмовилися коментувати цю інформацію.

В неділю до МЗС Ізраїлю викликали послів України та інших країн, що підтримали резолюцію у Радбезі ООН. Місцеві ЗМІ, посилаючись на розмову з одним з присутніх на зустрічі дипломатів, пишуть про вкрай незвичну практику виклику дипломатів у вихідний день.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: