В Україні вимагають усунути псевдоекспертів

Представники експертного середовища України вимагають виключити їх з «рейтингу» політичних експертів, в якому представлені ті, хто ретранслює інтереси Москви всередині нашої держави.

Про це інформує Уніан.

Серед них, зокрема, директор Агентства моделювання ситуації, політолог Віталій Бала, заступник директора АМС, політолог Олексій Голобуцький, політичний експерт Михайло Басараб, журналіст Богдан Буткевич, політичний експерт Євген Магда, блогер Кирило Сазонов, політичний експерт Володимир Цибулько.
«Ми б не хотіли, щоб разом з людьми, які займають, скажімо, відповідальну експерту позицію, були і люди, які говорять за методичками, що приходять з сусідньої держави», - пояснив Магда.

За словами Голобуцького, у цьому «рейтингу» представлені люди, які не живуть на території України.
Крім того, додав він, деякі особи з цього «рейтингу» українці, говорять українською, але дві третини їхніх цитат подаються у виданнях, що виходять на тимчасово окупованих територіях.
«З такими людьми не хочу бути в одному списку», - наголосив Голобуцький.
«Публічно вимагаємо від Українського інституту аналізу і менеджменту політики негайно припинити експлуатацію імен і репутації вітчизняних політичних експертів, політологів і політтехнологів у так званих «рейтингах»... Ми заявляємо, що принципи та методи формування як списків для «рейтингів», так і самих рейтингів, є некоректними і нечистоплотними, оскільки використовують нашу репутацію як ресурс для формування репутації інших людей. Ми категорично не згодні бути таким ресурсом та закликаємо українські медіа припинити поширення даних цього «рейтингу», - йдеться у підписаній експертами заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: