Міністр економрозвитку представив план розвитку цифрових технологій в Україні до 2020 року

Перший віце-прем`єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів представив план розвитку цифрових технологій в Україні «Цифровий порядок денний 2020» (Digital Agenda 2020), який був розроблений найбільшими ІТ-компаніями, мобільними операторами та профільними асоціаціями.

Про це інформує УНІАН.

«Цифровий порядок денний 2020» – це перший драфтовий документ, підготовлений для стейкхолдерів і зацікавлених органів для загального обговорення. Він є короткостроковим і початковим інструментом у розвитку та стимулюванні внутрішніх ринків споживання, виробництві цифрових технологій на найближчі три роки», - сказав Кубів під час презентації.
Він відзначив, що до цього документа необхідно залучити всі органи державної влади, громадські організації, а також міжнародних експертів.

Присутній на презентації розробник проекту, менеджер з розвитку бізнесу Cisco в Україні та країнах СНД Валерій Фіщук зазначив, що «Цифровий порядок денний 2020» має визначати сценарії розвитку України для побудови інноваційної креативної економіки.
«Наша мета – створити якісний, цілком реальний план дій розвитку цифрової економіки України... Цей документ створює не просто цифрову інфраструктуру країни, а й економічно успішне цифрове суспільство», - сказав він.

Заступник глави Адміністрації президента України, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків, також присутній на заході, зазначив, що в даному проекті потрібно враховувати думки інших органів влади, зокрема Верховної Ради України.
«Дуже мало в документі згадується Верховна Рада, адже вона є важливим законодавчим центром розвитку цифрової економіки. Потрібно враховувати питання узгодження тих чи інших пропозицій з пропозиціями уряду», - сказав він.

Шимків зазначив, що потрібно визначити більш чіткі часові рамки можливості впровадження проектів, а також той рівень, на який Україна вийде наприкінці 2020 року.
Голова комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв`язку Олександр Данченко додав, що для успішної реалізації майбутньої платформи органам влади потрібно скоординуватися у своїх діях і прийти до стратегії розвитку держави.
«Потрібно зробити спільний план дій трьох гілок влади: Адміністрації президента, Кабінету міністрів і парламенту... Зі свого боку, ми докладемо максимум зусиль, для того щоб сформувати законодавчий фундамент проекту», - сказав він.

На думку ряду експертів ринку інформаційних технологій, основною загрозою розвитку української сфери інформаційних технологій є відплив кваліфікованих кадрів за кордон через нестабільну ситуацію в Україні, що впливає на темпи зростання IT-сектору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: