Ні слова про погане, або Як Синютка відзвітував про роботу у 2016 році (інфографіка)

img_7676_1482753322_613x408-66666666667_3_0
Олег Синютка. Фото: ЛОДА

26 грудня голова Львівської ОДА провів підсумкову прес-конференцію, де звітував про роботу облдержадміністрації у 2016 році. А точніше — про досягнення і здобутки області за поточний рік. Традиційно на таких звітах говорять довго (що Синютка і робив) і про погане не згадують. Тому ІА Дивись.info виокремила найважливіше зі звіту голови області та перевірила на достовірність кілька його тез.

26 грудня голова Львівської ОДА провів підсумкову прес-конференцію, де звітував про роботу облдержадміністрації у 2016 році. А точніше — про досягнення і здобутки області за поточний рік. Традиційно на таких звітах говорять довго (що Синютка і робив) і про погане не згадують. Тому ІА Дивись.info виокремила найважливіше зі звіту голови області  та перевірила на достовірність кілька його тез.

«2016 рік суттєво відрізнявся за постановкою задач від 2015 року. Якщо у 2015 основну увагу ми приділяли антикризовим заходам, то я переконаний, що 2016 рік може бути в історії області розглянутий як рік зростання», — упевнено заявив на початку прес-конференції Олег Синютка.

Боротьба з корупцією

Олег Синютка у річному звіті на прес-конференції подав інформацію про 259 протоколів про вчинення корупційних порушень, шістьох затриманих посадових осіб державної лісової охорони, а також про 200 сплачених штрафів у різних сферах правопорушень.

«Практично кожного дня хтось із посадових осіб притягувався до відповідальності. Справа в тому, що ми стараємося не пропускати жодного факту вчинення корупційних діянь. І Львівщина, з одного боку, має найбільшу кількість таких протоколів і виявлених правопорушень, але з іншого, це аж ніяк не означає, що наша область є найбільш корумпованою».

Крім того, Олег Синютка зазначив, що не останню роль у боротьбі з корупцією зіграла і система державних закупівель ProZorro, завдяки якій вдалося заощадити 10,5 мільйонів гривень.

Дуже важливу роль, за словами очільника ЛОДА, відіграла і детінізація заробітної плати, яка забезпечила суттєві надходження до бюджету.

Для повноти картини слід було б додати також, що з усіх зареєстрованих 500 звернень до прокуратури з питань незаконної вирубки лісу до суду доведено лише 61, - про що раніше ІА Дивись.info розповів прокурор області Юрій Квятківський.

Дорожнє питання

«Ми зуміли серйозно наростити обсяги капіталовкладень і на кінець 2016 можна стверджувати, що на Львівщині вкладено 2,5 мільярди гривень у дорожнє будівництво, що дало на можливість побудувати і капітально відремонтувати 500 кілометрів доріг. Левова частка цих грошей — 900 млн грн — отримана внаслідок митного експерименту чи реальних речей по подоланню корупції на території митниці», — зазначив Олег Синютка.

ОЛег Синютка інспектує ремонт дороги Львів-Ужгород

ОЛег Синютка інспектує ремонт дороги Львів-Ужгород

Очільник ОДА дійсно не бреше. Згідно з офіційними даними, завдяки експерименту на митниці, Львівщина додатково отримала на ремонт доріг майже мільярд гривень. І заявлені півтисячі кілометрів відремонтували чи побудували.

Роботу по ремонту доріг в області високо оцінював і міністр інфраструктури України Володимир Омелян. «Львівщина є одним з піонерів і однією з найкращих областей, які дійсно ефективно використовують і державні кошти, і надходження від митних зборів, інші джерела фінансування і спрямовують ці кошти на дороги. Хочу звернути увагу на цю дорогу і цю техніку. Робота дійсно робиться якісно. Ми віримо, що ця дорога буде служити від 10 років і вище без ремонту», — сказав Омелян, під час інспекції ходу ремонтних робіт на трасі неподалік Старого Самбору.

Утім, варто зазначити, що, як сказав і сам Олег Михайлович, у Львівській області всього вісім тисяч кілометрів дорожнього покриття. Тому ці півтисячі аж ніяк не говорять про те, що пересуватися Львівщиною стало комфортно.

Пасажирські перевезення

«Ми повністю усунули корупційну складову, і я сьогодні можу стверджувати, що жодні маршрути на території Львівської області не продаються, а перевізники не визначаються з урахуванням корупційної складової. Все відбувається на чесних прозорих конкурсах. І, звичайно, ми сьогодні можемо говорити про кращу якість перевезень.  Але ми стоїмо тільки на початку цього шляху», — відзвітував Олег Синютка.

Фото: Варта 1

Фото: Варта 1

При цьому, варто було б зазначити, що за півроку на Львівщині виявили 300 нелегальних перевізників. Про це під час прес-конференції ще у жовтні сказав голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

«2 роки тривав мораторій на перевірки, і перевізники розслабилися. Є підприємства які взагалі не мають ліцензії», — розповів Михайло Ноняк.

За його словами, зараз на перевізників за порушення правил безпеки накладаються штрафи від 18 до 34 тисяч гривень. Також зараз готується нова нормативна база, яка передбачає посилення відповідальності перевізників, аж до конфіскації транспортних засобів.

Охорона здоров’я

На охороні здоров’я Олег Синютка майже не зупинився, зауваживши про цю сферу побіжно. Відтак, доведеться сказати за нього.

Ще у 2015 році Олег Синютка пообіцяв, що Львівський обласний перинатальний центр на Дж. Вашингтона відремонтують і здадуть в експлуатацію цього року. Утім, не склалося. Станом на грудень центр знаходиться на довготривалій реконструкції.

Львівський обласний перинатальний центр. Фото: ЛОДА

Львівський обласний перинатальний центр. Фото: ЛОДА

Крім того, очільник ОДА обіцяв відкрити відділення гемодіалізу у Стрийському і Буському  районах. Нині ж на базі Стрийської районної лікарні відкрили міжрайонний Центр нефрології та діалізу для надання замісної ниркової терапії мешканцям Стрийського, Сколівського, Миколаївського та Жидачівського районів. У Центрі встановлено 7 апаратів, які мають змогу забезпечувати процедурою діалізу 36 пацієнтів. Відтак, ще 50% обіцянки залишаються невиконаними.

До того ж, залишаються відкритими кадрові питання - гучний провал конкурсів на посаду директора департаменту охорони здоров'я, а також гендиректора Центру екстреної медицини говорять про те, що не все так просто і добре в цій сфері.

Освіта

«Ми сьогодні переживаємо дуже складний період трансформації в освіті. Сьогодні за підсумками олімпіад, ЗНО, Львівщина входить у трійку лідерів за якістю освіти. Цього року ми вклали у її розвиток 266 мільйонів. Це практично в 4,5 рази більше, ніж у 2015 році», — каже Олег Синютка.

Що є — того не відняти. Утім, тут же варто було б додати, що упродовж 2016 року у Львівській області через малокомплектність призупинили роботу 16 шкіл. Керівник департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Манздій зазначила, що за рік понижено освітній ступінь 20 шкіл, об’єднано два загальноосвітні навчальні заклади, 22 школи реорганізовано у навчально-виховні комплекси.

Для повноти картини пропонуємо вам також цікаву інфографіку від інтернет-видання «Слово і діло», журналісти якого проаналізували 2 роки роботи Олега Синютки. Виявилося, що з усіх даних обіцянок він виконав лише 39%. Таким чином, очільник Львівської області посідає 11 місце у рейтингу відповідальності серед усіх губернаторів України.

27990-1_uk_large

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: