У Львові поліцейські викрили організаторів конвертцентру (Фото)

pm530image003

Працівники поліції викрили трьох зловмисників, які через організований ними конвертаційний центр виводили кошти з реального сектору економіки у тіньовий обіг. Встановлено «перетікання» через підконтрольні підприємства більше 100 мільйонів гривень безготівкових коштів.

   

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

Як встановили правоохоронці, впродовж 2013-2015 років зловмисники займалися фіктивним підприємництвом, використовуючи низку фірм, зареєстрованих на себе та на підставних осіб.

Ці фірми допомагали прикривати незаконну діяльність інших підприємств, пов’язану з ухиленням від сплати податків. А саме - переводили кошти у готівку з наступним поверненням їх замовникам. За надану «послугу» організатори центру отримували винагороду у вигляді обумовлених відсотків від суми угоди.

Внаслідок таких протиправних дій до державного бюджету не надійшли податки в сумі щонайменше 9 мільйонів гривень.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч.3 ст.28, ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво). За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час досудового слідства на банківські рахунки та готівкові кошти підозрюваних накладено арешт. Їх сума становить понад 2,5 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: