Пільговиків на Львівщині безкоштовно возитимуть до квітня

Автотранспортні підприємства Львівщини готові до квітня перевозити всіх пільговиків, далі в області має запуститися пілотний проект монетизації пільг.

 Про це перевізники розповіли під час прес-конференції.

«Зараз на Львівщині є 26 категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд. Але в майже усіх місцевих бюджетах на 2017 рік коштів на компенсацію пільгових перевезень не передбачено. Під час нашої зустрічі з головою ЛОДА Олегом Синюткою відбулася телефонна розмова з міністром  соцполітики Ревою, який запевнив, що вже майже готові документи для запровадження пілотного проекту з монетизації пільг в області. Пільговики будуть отримуватимуть адресну компенсацію. Це буде набагато краще, ніж зараз. Зараз є пільговики, які зловживають правом безкоштовного проїзду, а є й такі, які взагалі не користуються цими пільгами», – заявив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Відтак перевізники згодні почекати 3 місяці.

«З 1 січня ми не плануємо ніяких змін у роботі. Упродовж 1 кварталу пільговиків будуть перевозити так, як і перевозили. Місцеві ради до 30 січня повинні визначитися з коштами, які будуть виплачені як компенсація. І органи соцзахисту повинні укласти договори з перевізниками», – розповів Іван Велійка.

Він додав,  що компенсацію пільговикам виплачуватимуть як доплату до пенсії або кошти будуть перераховуватися на  окремий рахунок. Наразі проект монетизації пільг не стосується міста Львова.

«На сьогодні Львів є одним з небагатьох міст, яке передбачило у своєму бюджеті кошти на компенсацію. Але Андрій Садовий запевнив нас, що місто готове долучитися до проекту монетизації пільг», – заявив Іван Велійка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: