Що дивитися цієї зими. Кращі серіали січня

ІА Дивись.info пропонує цікаву добірку найсвіжіших телешоу цього місяця. Повернення Шерлока, вікторіанська костюмована драма та екранізація серій похмуро-веселих книг Лемоні Снікета – в кращих серіалах січня.

Шерлок / Sherlock
(1 січня)

Навряд чи тут щось треба пояснювати: в перший день нового року на BBC стартував четвертий сезон екранізації «Шерлока Холмса» з Бенедиктом Камбербетчом і Мартіном Фріманом. У нових серіях Холмс зустріне давнього ворога - Келвертона Сміта (хороший артист Тобі Джонс), у якого багато темних секретів (у Конана Дойла Сміт ледь не вбив великого детектива, але у Моффата і Гетісс, здається, інші плани). Лякає тільки, що першу серію зняла режисер «Жах на вулиці В'язів 6», а другу - постановник «Хлопчика в дівчинці». Мабуть, Гетісс і Моффат визнали, що відповідні режисери закінчилися.

Смарагдове місто / Emerald City
(6 січня)

Хвилюючий візіонер індійського походження Тарсем Сінгх виявився в режисерському кріслі всіх десяти епізодів першого сезону нового шоу NBC - похмурого і ревізіоністського читання казки Баума про країну Оз з Вінсентом Д'Онофріо в якості Чарівника. Після невиразного трилера «Не тямлячи себе», де почерк Сінгха проявився лише в двоповерховій люстрі, «Смарагдове місто», здається, дарує йому карт-бланш: ширяюче плаття чаклунки Сходу (її розчавила Дороті), розп'ятий «Опудало», розфарбовані під варварів-сіверян манчкіни, літаючі футуристичні машини, левові шкури і масові сценки зі старої стратегії. Все це обіцяє перетворитися в бастарда «Одного разу в казці» і «Ігри престолів» - і, здається, від Сінгха залежить результат, в хорошому або ж поганому сенсі.

Табу / Taboo
(10 січня)

Костюмована драма про помсту, створена сценаристом і режисером Стівеном Найтом ( «Порок на експорт», «Союзники»), артистом Томом Гарді і його батьком Едуардом. У центрі сюжету завзятий шукач пригод і мандрівник, який повертається з Африки з пригорщею здобутих хитрістю алмазів. У нього з'являється нова мета - помститися за убитого батька. Герой відмовляється продавати сімейний бізнес, тому що має намір своїми руками побудувати власну торгово-судноплавну імперію. У підсумку він затіває небезпечну гру між двома ворогуючими державами - Великобританією і Америкою.
Фільм з Томом Гарді це добре, а серіал - ще краще. Плюс рулить всім процесом Стівен Найт, в послужному списку якого «Порок на експорт», «Лок» і «Гострі козирки» з тим же Харді.

33 нещастя / Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
(12 січня)

Netflix взявся екранізувати однойменну серію похмуро-веселих книг Деніела Хендлер, який писав під ім'ям Лемоні Снікет. Серіал розповідає про сім'ю юних Бодлеров - Вайолет, Клауса і їх маленьку сестричку Сонечко, які в один жахливий день позбулися будинку і люблячих батьків. З тих пір в житті сиріт з'являється багато різних опікунів, в тому числі і злий геній, актор і майстер перевтілень Граф Олаф, який бажає заволодіти спадщиною діточок. Улюблена усіма серія книг, адаптацією якої є серіал, знову приходить в наше життя. За трейлерам створюється повне відчуття, що Netflix потрапив в точку, Ніл Патрік Харріс ідеально підходить на роль Графа Олафа, а серіальний формат не дозволить сильно урізати розповідь книг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: