У США готують нові санкції для Росії

dv-pre

Група сенаторів США готує законопроект про додаткові санкції по лінії Конгресу проти Росії у зв’язку з її хакерськими атаками на американські інститути і з діями в Україні та Сирії.

Як повідомляє «Голос Америки», законодавці підтвердили цю інформацію, коли Сенат зібрався на нову сесію Конгресу, пише УНІАН.

Сенатор Бен Кардін, провідний демократ у Комітеті з міжнародних відносин, заявив журналістам, що працює над законопроектом разом з «великою групою» сенаторів, у яку входять і демократи, і республіканці.

Він висловив надію, що законопроект буде оприлюднений цього тижня.

«Це буде всеосяжний законопроект, який буде містити дозвіл Конгресу на введення додаткових санкцій проти Росії», ؅— уточнив Кардін.

За його словами, законопроект буде частково зосереджений на діях Росії у Східній Європі, включаючи анексію українського Криму, а також її ролі на Близькому Сході, де Москва підтримує режим Башара аль-Асада в Сирії.

Читайте також: Обама хоче задати Трампу певний зовнішній курс, – політолог

Разом з тим Кардін не уточнив, чи законопроект змусить новообраного президента Дональда Трампа прийняти рішення про санкції або він закріпить ті санкції, які були оголошені Білим домом минулого тижня, які Трамп при бажанні зможе скасувати після вступу на посаду.

Нагадаємо, 29 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв`язку з хакерськими атаками під час президентської виборчої кампанії в США.

Під санкції потрапили п‘ять відомств, зокрема ФСБ, ГРУ і Спеціальний технологічний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: