Відомий волонтер та активісти звинувачують директора Інституту серця у корупції

9e1c6235-4a8d-49e6-84f9-ca9fd3f45870
Борис Тодуров, директор Інституту серця

6 січня український волонтер, відомий під іменем Давід Браун, звинуватив директора Інституту серця Бориса Тодурова у корупції та завищених цін на закупівлю медикаментів. На знак підтвердження він навів інформацію від активістів, які провели своє розслідування.

6 січня на своїй сторінці у Фейсбуці відомий український волонтер Давід Арахамія, відомий під іменем Давід Браун, написав відкритого листа до директора Інститут серця Бориса Тодурова. Останній нещодавно звинуватив в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун та її заступника Олександра Лінчевського у халатності та смертях українців, а також блокуванні роботи його Інституту.

«…я вирішив стати на ваш бік, оскільки сприймав Вас як Тодурова-лікаря і це позитивний герой, незважаючи на те, що Вас підтримали люди, які вже точно винні в розпалюванні війни на Сході і яким я в житті не подав би руку.

Але, через деякий час, я почав вивчати і другу сторону конфлікту, яка переконувала в тому, що Ваша надмірна онлайн активність це всього лише спроба зачепитися за що відбираються у Вас корупційні потоки на закупівлі ліків. Тоді я дізнався, що Ви не тільки Тодуров-лікар, а й Тодуров-менеджер, керівник не маленького медичного закладу.

Вчора, переглянувши лише маленьку частину закупівель ліків в керованому Вами установі, активісти знайшли кричущі факти корупції та завищення закупівельних цін, а це означає, що Ви, пане Тодуров-менеджер, таке ж х**ло, як і Ваші ватяні захисники», — написав активіст.

Читайте також: Від еволюції до революції: як хочуть реформувати українську медицину

У своєму листі Давід Браун посилається на докази від активістки Євгенії Закревської. Та на своїй сторінці у Фейсбуці виклала результати розслідування по закупівлях Інституту серця.

«Державна установа Інститут серця Міністрества охорони здоров'я України» 23.12.2016 р. закупило препарат Цефопектам … на загальну суму 197614,92 грн. (1821 флакон по 108,52 грн.) у ТОВ «Галафарм». Цікаво, що це очевидно привілейована ціна, спеціально для свєтіл кардіохірургії, тому що звичайним покупцям та сама ТОВ «Галафарм» продає цей самий препарат того самого виробника по 68,52 грн.», — пише Євгенія Закревська.

Та сама історія повторюється ще з кількома закупівлями.

Зрештою, активістка доходить висновку, що Інститут серця переплачував чималі суми фармацевтичним компаніям. Утім, згідно з новими правилами закупок по напрямку «серцево-судинні захворювання», гроші виділятимуться міжнародним компаніям, а не Інститут серця напряму, що має унеможливити корупційну складову.

«Життя таке бентежне...», — підсумовує активістка.

Читайте також: Фінансування на завершення ремонту львівського перинатального центру буде, – Супрун

Зазначимо також, що ІА Дивись.info записала інтерв’ю з заступником в.о. міністра охорони здоров’я України Олександром Лінчевським, аби з’ясувати, що він особисто ті міністерство думає з приводу усіх заяв Бориса Тодурова. Матеріал невдовзі буде опублікований на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: