Відома акторка виступила із промовою проти Трампа (відео)

358426

Акторка Меріл Стріп на церемонії нагородження «Золотий глобус» отримала премію Сесіла Б. Деміля за вклад у кіно. Номінантка виступила із промовою на підтримку прав людини у США, у якій читався закид Дональду Трампу.

Текст промови [за перекладом Buro 24/7]:

«Дякую. Я всіх вас люблю. Ви повинні мене вибачити. Я втратила голос, коли кричала і плакала цими вихідними. І я втратила розум трохи раніше цього року, тому я читатиму.

Дякую, Голлівудська асоціаціє іноземної преси. Продовжуючи те, що раніше сказав Х'ю Лорі, ви і всі ми в цьому залі дійсно належимо до тих кіл американського суспільства, що їх найбільше демонізують. Подумайте про це. «Голлівуд, іноземці та преса». Але хто ми такі? Замислімося, що врешті-решт таке Голлівуд? Просто купка людей з різних місць.

Я народилася, виросла і сформувалася у державних школах Нью-Джерсі. Віола [Девіс] народилася у будиночку фермера, зросла у Сентрал-Фоллз в Роуд-Айленді. [Актрису] Сару Полсон виростила мати-одиначка в Брукліні. Сара Джессіка Паркер була однієї із семи або восьми дітей з Огайо. Емі Адамс народилася в Італії. Наталі Портман народилася в Єрусалимі. Де їх свідоцтва про народження? А красуня Рут Негг народилася в Ефіопії, зросла в Ірландії, наскільки я знаю, а номінована на роль провінційної дівчини із Вірджинії. Райан Гослінг, як усі найприємніші люди, канадець. Дев Пател народився у Кенії, виріс у Лондоні, а тут зараз номінований [на церемонії] за роль аборигена, що виріс у Тасманії.

Голлівуд має багато аутсайдерів та іноземців. Якщо ви виженете їх усіх, вам нічого буде дивитися, крім футболу і змішаних бойових мистецтв. Але це не мистецтво. Мені дали усього три секунди, щоб все це сказати. Робота актора в тому, щоб проникати в життя людей, які від нас відрізняються. І дати нам відчути, як бути ними. Цього року було багато-багато-багато потужних акторських робіт, які домоглися саме цього ефекту. Пристрасних робіт, що перехоплювали подих.

Але цього року була році одна акторська робота, яка мене вразила. Вона встромила свої гачки в моє серце. Чи не тому, що вона була хорошою? У ній не було нічого хорошого. Вона була ефективною і досягла своєї мети. Вона змусила цільову аудиторію сміятися і показати свої зуби.

Це був момент, коли людина, яку запросили зайняти найшанованіше крісло у нашій країні, пародіювала репортера-інваліда, того, хто був нижчий за статусом, не мав його влади і здатності відповісти. Моє серце розбилося, коли я побачила це. У мене дотепер це не йде з голови. Адже це було не кіно. Це було реальне життя. Інстинкт принижувати інших людей, заохочений кимось із публічної платформи, кимось впливовим, проникає у життя кожного із нас. Це дає право іншим людям чинити так само.

Неповага провокує неповагу. Жорстокість породжує жорстокість. Коли впливові світу цього використовують свою владу, щоб залякувати інших, ми всі опиняємося у програші. Окей. Продовжуйте у тому ж дусі.

Тут я хочу перейти до преси. Нам потрібна чесна преса, яка змушує владу звітувати за свої дії, викликає її на килим за кожну провину. Із цієї причини засновники нашої країни внесли пресу і її свободи до нашої Конституції.

Тому я прошу Голлівудську асоціацію іноземної преси із її широкими зв'язками і всіх вас долучитися до мене і підтримати комітет із захисту журналістів, тому що вони потрібні нам для того, щоб рухатися вперед. А ми потрібні їм, щоб захищати правду.

І ще одна річ: якось я стояла на знімальному майданчику, скаржилася на щось – нам потрібно було працювати без вечері або просто працювати понаднормово. І Томмі Лі Джонс сказав мені: «Меріл, це ж такий привілей – бути актором, хіба не так?». Звісно, це так. Але ми повинні нагадувати один одному про привілеї та відповідальності за те, щоби співчувати один одному.

Ми повинні пишатися тими роботами, які сьогодні вшановує Голлівуд. І як одного разу сказала мені моя дорога подруга, яка залишила нас – Принцеса Лея: «Візьми своє розбите серце і перетвори його в мистецтво». Дякую».

Нагадаємо, сьогодні вночі відбулося вручення премії «Золотий глобус».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: