Місія ОБСЄ за два дні задокументувала понад 500 вибухів на Донеччині

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що за два дні задокументувала понад 500 вибухів у Донецькій області.

Про це інформує УНІАН.

«Більшість порушень режиму припинення вогню було задокументовано одночасно у Донецькій та Луганській областях між вечорами 8 та 9 січня, ніж під час попередніх 24 годин», - йдеться у звіті.

Зокрема, у Донецькій області спостерігачі СММ зафіксували понад 500 вибухів відносно 169 вибухів, які були задокументовані між вечорами 7 та 8 січня. Ці порушення режиму тиші в основному сталися в районах Світлодарська, Дебальцевого та в районі трикутника Авдіївки-Ясинуватої-Донецького летовища.

У Луганській області зафіксовано 48 вибухів у порівнянні з 33, які сталися 7-8 січня.
Також сказано, що в ніч з 8 на 9 січня, під час перебування у контрольованому урядом України Світлодарську (57 км на північний схід від Маріуполя), спостерігачі чули 30 вибухів, які, за їхньою оцінкою, були спричинені застосуванням 122-мм артилерійських снарядів. Ще 20 вибухів, вважають у місії, були спричинені застосуванням 120-мм мінометів (18 з яких були результатом ударів по території у тій місцевості, а ще 2 були вихідним вогнем у протилежну сторону).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: