Експерти розповіли про основні ризики для людства у 2017 році

Основними ризиками для людства в 2017 році експерти Всесвітнього економічного форуму назвали екстремальні погодні явища, вимушену масову міграцію і терористичні атаки.

Про це інформує УНІАН.

До п`ятірки ризиків, імовірність яких є високою, автори доповіді також внесли природні катастрофи і великі шахрайства, пов`язані з маніпуляціями з базами даних.
За рік п`ятірка найбільш ймовірних ризиків змінилася. У 2016 році експерти ВЕФ ставили на перше місце в списку потенційних небезпек широкомасштабну міграцію, а терористичних нападів взагалі не було в першій п`ятірці, їх місце займали «міждержавні конфлікти з регіональними наслідками».

До списку також увійшли кібератаки, незаконна торгівля (у тому числі зброєю, радіоактивними речовинами, наркотиками, товарами, обіг яких заборонений або обмежений), міждержавні конфлікти і провали урядів.

Потенційними небезпеками, які в разі реалізації матимуть найбільш руйнівний ефект, експерти ВЕФ називають використання зброї масового ураження, екстремальні природні явища та природні катастрофи, водну і продовольчу кризи, а також безробіття.
У доповіді наводяться і різні довгострокові ризики, які з року в рік нікуди не зникають. Серед них - нерівність, яка веде до соціальної і політичної поляризації і, як наслідок, до слабкого зростання економіки і сповільнення технологічного прогресу.

Прикладами цієї небезпечної тенденції, на їх думку, є підсумки референдуму в Британії, на якому більшість жителів країни проголосували за вихід з ЄС, а також перемога на президентських виборах у США республіканця Дональда Трампа.
Експерти ВЕФ вважають, що нині настав час задуматися над реформою ринкового капіталізму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: