Лікар більше не буде сидіти і отримувати зарплату, – заступник Супрун

81333

З середини 2017 року почнеться перехід на фінансування охорони здоров’я за принципом державного медичного страхування

З середини 2017 року почнеться перехід на фінансування охорони здоров’я  за принципом державного медичного страхування.

Про це під час прес-конференції у Львові розповів заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, передає ІА Дивись.info.

«Цей принцип в 2017 році буде стосуватися тільки первинної медичної допомоги. Стаціонари, лікарні – вторинна допомога,  перейдуть на цей принцип в 2018-у, а цей рік для них буде для них підготовчим. Гроші які платники податків платять до бюджету, йдуть за конкретною послугою для конкретної людини, а медичний заклад отримує ці кошти відповідно до того  скільки медичних послуг скільком людям він надав, якої якості ці послуги. І отримає він ці кошти за контрактом, а не просто як бюджетне утримання», - розповів заступник міністра.

За його словами медичні заклади мають укласти контракт з державою на обслуговування реальних людей, які обрали собі лікаря в цьому закладі і держава по тарифу буде оплачувати за кожну таку людину закладу.

«Для пацієнта це можливість вільно обирати лікаря, не обов’язково там де він живе, відміняється територіальна прив’язка. Лікар більше не буде  сидіти і отримувати зарплату. Він буде отримувати дохід а не зарплату. Він буде залежати від кількості пацієнтів, які в нього є. Якщо пацієнт іде до лікаря,  якщо лікар добре лікує пацієнти його обирають - в нього буде добрий дохід.  Навіть в межах того фінансування, яке є в державі, це можливо. Якщо в лікаря пацієнтів немає, то чому держава повинна йому платити» - заявив Павло Ковтонюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: