СБУ передала Комітету ВР дані про зустріч Савченко з ватажками ОРДЛО у Мінську

Служба безпеки України надала відповідь комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони з приводу зустрічі народного депутата Надії Савченко із ватажками «ЛНР» і «ДНР» у Мінську, яку опрацюють на наступному засіданні комітету.

Про це повідомив нардеп від БПП, секретар комітету Іван Вінник в ефірі «112 Україна», передає УНН.

«Ми звернулися в СБУ в той самий день, коли стало відомо про візит до Мінська та зустріч із ватажками терористів. Наразі ми отримали відповідь. На наступному засіданні комітету ця відповідь буде опрацьована. Відповідь має певний рівень таємності, тому ми не будемо її публікувати у Facebook, зрозуміло… Питання доступу до державної таємниці - це питання персонального зобов'язання. Савченко його дала, відкликати його неможливо. Просто можуть наступити відповідні санкції, якщо СБУ стане відомо про розголошення державної таємниці вже на підставі наданого персонального зобов'язання, вже будуть передбачені відповідні дії згідно з Кримінальним кодексом…» - сказав Іван Вінник.

Нагадаємо, напередодні Надія Савченко опублікувала на своїй сторінці у Facebook списки українців, які утримуються на окупованих територіях Донбасу та політв’язнів, що утримуються у російських тюрмах, а також списки осіб, яких хочуть отримати «ДНР/ЛНР».

Згодом нардеп відкоригувала списки.

У СБУ пообіцяли відреагувати на опублікування Надія Савченко списків заручників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: