Від переохолодження на Львівщині загинули люди

Щодня до лікарень госпіталізовують десятки людей з обмороженнями. Наслідки похолодання в області – п'ятеро загиблих.

 

Про це йдеться у сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне. Львів» (щобудня о 21:15 на телеканалі ZIK).

З початку місяця через переохолодження та обмороження у лікарню звернулося більше тридцяти осіб. Наразі у медзакладі перебувають тринадцять осіб із таким діагнозом. Майже усі пацієнти, котрі перемерзли, вживали алкоголь.

«Щодня до нас надходять постраждалі. Можна сказати, що це розпал сезону. Є навіть пацієнти з обмороженнями, котрі потребують хірургічного втручання», – розповів заступник головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Львова Ігор Стояновський.

Під час сильних морозів у місті працювало дев’ять спеціальних пунктів обігріву. Один із них діє й досі. Тож якщо на вулиці вам нікуди сховатися, тут вас зігріють та навіть нагодують.

«І чаєм пригостять, і погрітися можна. Навіть помитися. Водичка тепла є. Приміщення і туалети – все чистенько. Це чудово», – каже відвідувач пункту обігріву Ігор Замрига.

Медики кажуть: щоб не стати жертвою лютих морозів, потрібно дотримуватися простих правил. «Не можна взувати занадто тісного взуття, або рукавички, які щільно прилягають, бо на морозі вони не будуть зігрівати. Одяг повинен бути теплим, вільним і сухим. Важливо не стояти весь час в одному положенні, тобто рухатися, тому що рух певною мірою покращує кровопостачання і запобігає відмороженню», –  каже лікар Ігор Стояновський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: