Заступник Супрун розповів, як «нарізатимуть» госпітальні округи

Визначити межі госпітальних округів повинні місцева влада.

Про це під час прес-конференції у Львові розповів заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, передає ІА Дивись.info

«Згідно методики кабміну регіони самі мають визначити склад і межі госпітальних округів і подати до кабміну, де відбудеться перевірка на відповідність методиці. Якщо вони відповідають - то автоматично затверджуються. Тобто рішення щодо округів передано на місця», - розповів заступник міністра.

За його словами методика кабміну визначає мінімальні вимоги до госпітального округу.

«Ми не зарегульовуємо цей процес, а  ставимо вимоги, яких він повинен дотримуватись - це навантаженість на медзаклад, яка є похідною від кількості населення і доступ. Нам треба щоб послуга була якісною і щоб до цієї послуги можна було доїхати за годину. Це не складно бо пацієнти уже самі «протоптали» шляхи до цих лікарень. Фактично завдання районів - зафіксувати ці округи і далі їх розвивати. Бо у 2017 році кожен округ повинен буде розробити план розвитку, під який уряд обіцяв виділити  спеціальну субвенцію. Ми маємо знати куди інвестувати, в які пріоритетні заклади, бо в державі не так багато грошей щоб інвестувати в усе», - заявив заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: